Södra Ghana – Kumasi

I Axim kikade vi på slavfortet innan vi for österut för att hitta
en egen strand där vi käkade lunch och badade. Palmer och sandstrand så lång ögat når. =)

Körde längs kusten på och bredvid stranden nästan ända bort till Elfenbenskustens gräns. Riktigt fint och så oexploaterat det bara kunde bli. Tog en avstickare på en smal traktorstig in i djungeln. Efter att ha skumpat runt i den snåriga vegitationen 20 minuter till en halvtimme kommer vi plötsligt fram till ett litet hus, mitt ute i ingenstans!
Familjen som bodde där de blev minst sagt förvånade
av vårt besök. De kunde ingen engelska så det var väl lite si sådär med konversationen men de var väldigt glada och insisterade på att ge oss fem ägg som en gåva. De odlade annanas i trädgården och hade lite djur, kycklingar och getter.
De tyckte det var jätte roligt när vi fotograferade dem o visade bilden på kameran. I marken hade de gröpt ur hål för att kunna spela kallaha med små nötter o frukter.

Strax innan Ankasa stannade vi i en liten by och bad hövdingen om lov att sova där. Efter att de visat oss runt i byn lagade vi mat vilket lockade många nyfikna blickar.

Dagen efter gick vi runt i regnskogen i Ankasa lekte lite med bilarna leran i regnskogen innan vi för att sova vid stranden igen.
Kör till Kumasi och sover två nätter här.

spel
lera

djungel

grusväg

January 6, 2011 • Posted in: Expedition Västafrika 2010-2011

Leave a Reply