Södra Ghana, Dixcove

Innan vi åkte söderut gick vi på marknaden i Kumasi och letade efter något som kunde liknas med julmat. Till vår glädje hittade vi till slut lite rökt skinka, korv, potatis, ägg och grönsaker. =)

Åkte ner till kusten långt västerut och åt lunch och badade. Om man bortser från några fiskare så hade vi hela stranden för oss själva. Vi bjöd fiskarna på lite mat och hjälpte till med deras nät. De hjälpte oss öppna en kokosnöt – genom att gnaga o slita med tänderna!

Lagade vår julmat och åt ett annorlunda men mycket gott julbord på stranden under palmerna på julafton. God jul! =)

Besökte naturreservatet Ankasa med bevarad regnskog där vi kladdade runt med bilarna i leran och lagade lite mat innan stranden hägrade igen.

Slappar… Det mest dramatiska som hänt denna dag är nog när Robert fastnade med kuken i gylfen på badbyxorna och fick klippa sönder dem. =P

Träffade en kokonötsförsäljare som klättrade upp i palmerna och tog ner nötterna helt utan rep eller andra hjälpmedel med samma lätthet som en annan går uppför en stege… Impressive!

Idag åker vi några mil längs kusten till våra bekanta som driver en mysig lite lodge (Desert Rose) vid stranden där vi tänkte tillbringa några nätter. Badat och haft det skönt.

Följde med några fiskare ut och fiskade i deras piråg. Båten var gjord av en urholkad stock och bara du flyttade huvudet så gungade den till så det var lite spännande när vi skulle ut i vågorna. =) Väldigt mysigt och häftigt att se kusten utifrån havet, verkligen paradis stränder! Blev bara en massa småfisk men såg större fisk plaska. Tyvärr så ligger det stora europeiska och asietiska fisktrålare i horisonten som mer eller mindre tömmer havet på de större fiskarna.

Våra underbara resenärer hade gått ihop och gett oss en present, en natt i det finaste rummet på Desert Rose för att visa sin uppskattning för en mycket lyckad resa. Tack! =)

I morgon kommer vi röra vi oss österut mot Cape Coast. Gott nytt år om vi inte hörs innan. =)

strandenbilkladdkokosnötkille

December 28, 2010 • Posted in: 06 Ghana, Expedition Västafrika 2010-2011

4 Responses to “Södra Ghana, Dixcove”

 1. Sven Wallner - December 28, 2010

  Vore trevligt om man kunde se bilderna i helskärm.

 2. Magnus - December 31, 2010

  Haha tycker synd om Robert. Man brukar säga att det bara händer en gång under en mans livsstil men jag tvivlar starkt att det där är inte hans första ; )

 3. admin - February 8, 2011

  Nu går det att se lite större bilder. Och inom kort kommer vi lägga upp fler på hemsidan under bilder.

 4. เกมต่อสู้ รวมการ์ตูน - February 19, 2012

  … [Trackback]…

  […] There you will find 66105 more Infos: 4x4expedition.se/blogg/2010/12/28/sodra-ghana-dixcove/ […]…

Leave a Reply