Norra Ghana

Efter att ha rört oss österrut ett tag vände vi söderut och in i Ghana. Äter frukost på en liten restaurang (a la kartongtält) bestående av omelett och bröd innan vi korsar den ovanligt smidiga gränsen – med Afrika mått mätt. Potthålsvägarna tog oss till ett ställe utanför Wa där vi stannade några dagar.

Åkte till Mole nationalpark och runt på safari. Tyvärr har det regnat extremt mycket under regnperioden i somras och allt vatten hade inte försvunnit än vilket gjorde det svårare att se djuren. Men antiloper, bambisar, pumbas, krokodiler, apor och babianer blev det i alla fall. Andra såg elefanter men vi missade tyvärr dem. Åkte en kanottur på floden bland krokodilerna.

Tänkte åka en natt-tur på floden för att se krokidolerna by night men kanotgubben var inte hemma och istället hamnade vi i en liten, liten kyrka där kören övade inför julottan. Ingen orgel här inte – de hade trummor och marackas istället. Betydligt charmigare! =)

Är i Kumasi nu och kommer vara här två nätter. Sov på camping men lyxade och gick till stans dyraste hotell och åt frukost buffen idag. Så här god mat har vi inte sett på snart en månad så ni kan tro att vi vräkte i oss som grisar! ACn gjorde ett närmast regilöst intryck. Väldig kontrast mot våra bushcamps vill jag lova!

TYVÄRR FUNGERAR DET FORTFARANDE INTE ATT LÄGGA KOMMENTARER. Kommer troligtvis inte kunna fixa det förrän vi är hemma i Sverige igen. =(

Ni kan nå oss via mailen eller på vårt Ghana nr: +233 267 60 24 76

3hyddor3kanot3krokodil

December 23, 2010 • Posted in: 06 Ghana, Expedition Västafrika 2010-2011

Leave a Reply