Marrakech, Marocko

Vi har slingrat oss runt på småvägar längs bergsryggarna i Rifbergen, vackert grönt landskap men hel del regn satte P för våra grillplaner första kvällen i Afrika. Dagen efter var det däremot trevligare väder och vi fortsatte vår färd bland de gröna kullarna. Vissa delar av vägen var bortspolad vilken gjorde att det bjöds på en del rolig lerkörning. =)

Vi drog oss västerut till den kryddiga huvudstaden, Rabat. Medinan och marknaden var förvånansvärt lugn utan inkastare eller annat drygt – Man kunde strosa runt i sin egen takt och det var riktigt mysigt.

Efter Rabat så satte vi kurs mot Marrakech – Trodde vi… Jag vet inte hur fan vi lyckades dagdrömma så mycket att vi inte upptäckte att vi kommit fel förrän vi var i El-Jadida och hade kört 5-10 mil fel. =D
Lite pinsamt men ingen skada skedd, då fick vi se det också, stannade där över natten.

När vi gjorde en avstickare in på en liten grusväg på vägen till Marrakech kom det ett gäng killar som bjöd hem oss till deras lilla by. Där blev vi bjudna på te och bröd. Trevligt! Vi fick även rida på deras mulåsna som inte var helt tam.
Nu är vi i Marrakech vid stora torget och äter gott. Har strosat runt på marknaden och kikat lite.

AsnabergFototebilarna

December 2, 2010 • Posted in: 02 Marocko, Expedition Västafrika 2010-2011

2 Responses to “Marrakech, Marocko”

 1. Jessica - December 3, 2010

  Hej, vad långt ni har kommit! Här hemma har det varit riktigt kallt men idag äntligen har det endast varit -8 grader så det känns som sommarvärme. =)
  Mycket har hänt här på jobbet ska du veta men får ta det per sms eller nåt. Idag har vi gjort klart julschemat så nu kan jag pusta ut ett par dar. Nästa vecka ska vi göra om grundschemat helt och hållet så det är bara att ta nya tag.
  Hoppas ni kopplar av ordentligt och njut av ledigheten för det är ni värda.
  Många kramar Jessica

 2. Monica - December 3, 2010

  Blandade upplevelser – låter kul och annorlunda! Jag kollade in bloggen igår och idag skrev jag ett sms innan jag kollade här. Kul med alla foton. Ni verkar ha det hur bra som helst!
  kramar

Leave a Reply