9 Nov, Norra Gabon

Kineserna har kommit hit också och är i full gång med vägarbetet, en lång slät grusväg omväxlad av lervälling och nån stump asfalt tar oss ut till huvudvägen norrut mot Kamerun.

Stannar till i en by och frågar efter en restaurang och blir dirigerade till ett litet hotell. De hade ingen mat utan vi går till en annan restaurang lite längre bort. När vi kommer tillbaka för att åka vidare smäller de igen porten och ställer sig för. – Här kommer ni inte ut om ni inte betalar! En kille springer raskt iväg iväg för att köpa fler hänglås till porten. 18000 cfa (ca 250kr) vill de ha. När vi vägrar betala ringer hotellägaren polisen som kommer “för att reda upp det” – vilket innebar att bara höra hotellägarens version, kräva oss på pengar och förmodligen vilja ha en del av kakan. Efter en allt hetskare diskution och hot om att ringa viktigpettrar ger de efter och dealen blir att vi köper med oss 2st läsk i baren. Nöjda över att den arga hotellägeren, med tanke på att han behövt köpa hänglås och öl till poliserna, med största sannorlikhet gått back på att försöka utpressa oss kör vi ut genom grinadarna och drar vidare norrut.

Några timmar senare sticker vi in på en vildvuxen traktorstig och bushcampar vid ett gammalt gummiplantage. Vi lagar god mat och spelar frågesport innan vi kryper till kojs.

November 11, 2012 • Posted in: 06 Gabon, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “9 Nov, Norra Gabon”

  1. Inger - November 11, 2012

    Oj spännande läsning…Tur att det ordnade sig. Så roligt att se alla foton på både er själva och naturen. Hoppas att ni bara träffar snälla afrikaner i fortsättningen. Undrar ? Vilka frukter äter ni ?

  2. Runa - November 12, 2012

    Bra, nu kanske vi får se bilder på frukter också!
    Jag har ju fått blommor flera gånger.

Leave a Reply