9 Jan, västra Elfenbenskusten

Tidig morgon letar vi oss ut ur stan västerut. 12 mil på de slätaste och potthålsfriaste asfaltvägarna vi sett på länge tills den gör ett abrubt slut med en kant ner till en grusväg, eller rättare sagt en torkad före detta uppkörd lerväg. Det skakar och går upp och ner i de stora hålen. Jösses, vad mycket fattiga människor, vi har nog aldrig sett så många med håliga kläder men inte heller så mycket glada människor. Käkar på en lokal restaurang. De blir super glada när vi rullar in på gården – äntligen lite kunder! Ris, jordnötsgryta med lite av varje i köttväg – nog bäst att inte veta var det kom från. Stannar på en marknad med ganska skralt utbud, men vi kunde inhandla de mesta av grönsakerna vi ville ha till middagen. Vi stannar för en tidig bushcamp idag i en skog som känns lite Europeisk förutom lianerna. Och spindlarna kändes inte europeiska… När vi parkerade Simba gick bromspedalen i botten, en bromslanng hade spruckit. Snacka om tur i oturen – kunde inte skett på lägligare ställe. På en halvtimme hade vi bytt den. Sen blev det middag, åh vad det är mysigt med bushcamp!

 

January 11, 2013 • Posted in: 15 Elfenbenskusten, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “9 Jan, västra Elfenbenskusten”

 1. Lennart Larsson - January 12, 2013

  Elfenbenskusten verkar inte vara något av de mest upplyftande platserna att utforska. Men som i så många andra fattiga länder verkar det finnas något oförklarligt samband mellan fattigdom,och trots det, glada människor.

  Tur att bromsarna inte slutade fungera i hög hastighet på de fina asfaltsvägarna eller mitt i folkvimlet. Men har inte Simba och de andra bilarna ett 2-krets bromssystem?

  Tack för en bra blogg och kommande uppdateringar från finalen av etapp 7.

 2. Ronnie o Lena - January 14, 2013

  Bra och trevligt folk gjorde att vi gillade Elfenbenskusten – härligt att alltid känns sig så välkommen! =)

  Japp, 2-krets så i nödfall hade det funnits lite att ta till i alla fall.

Leave a Reply