9 – 14 Januari

sand

9 Januari 28 grader

På väg söderut mot Noaukchott så skumpar vi ut genom sanden till havet, där vi äter lunch och tar ett svalkande dopp. Sover i Noaukchott.

10 Januari 31 grader

Österut passade vi på att leka av oss och köra runt i sanddynerna. Bushcampade bakom en sanddyna.

11 Januari 34 grader

Styrde norrut och testade en pist som vi hittat i Sahara boken. Körde genom ett sandigt landskap blickandes ut över bergen till en lagun där det fanns krokodiler. Tyvärr ville de inte visa sig när solen stekte som mest då vi var där. Bushcampade mellan bergen.

12 Januari 35 grader

På vägen till Kiffa stannade vi till i en liten by med en Toyota verkstad a la Mauretanien, dvs de ligger utomhus i sanden och meckar. =) Trots minimala resurser känns det som de skulle kunna lösa det mesta med lite våld och uppfinningsrikedom. Bushcampade uppe på en kulle där vi slappade under kvällen med superb utsikt.

13 Januari 35 grader

Vi rör oss söderut och de pyttesmå byarna bestående av ett tiotal runda hyddor med halmtak som avlöser varandra. Våra resekamrater får lite problem när de är på väg upp ur en torkad flodbädd. På väg upp gled de ner i en djup fåra och var nära att välta. Det var tur att några bybor satt fast i samma flodfåra. De hjälpte gladeligen till att stötta upp bilen så att den inte skulle välta medans Anders backade ur. Stämplade ut oss och bilana ur Mauretanien i en till synes nedlagd tullpostering. När vi kom dit var den helt obemannad och grannen fick ringa efter tulltjänstemannen som glatt dök upp efter ett tag.

14 Januari 34 grader

Körde de sista timmarna till Kayes. Där fixar vi Malis papperarbete och åt på restaurang innan vi börjar röra oss mot Bamako. Tanken är att vi skall testa nattlivet och fira Anders Källids födelsedag där imorgon.

January 15, 2010 • Posted in: Expedition Västafrika 2009-2010

6 Responses to “9 – 14 Januari”

 1. Henery Schaffer - January 15, 2010

  Nice writing style. I look forward to reading more in the future.

 2. Monica - January 15, 2010

  Helt underbart! Jag håller med Henery Schaffer – and he is going to look more at your blogg – underbar berättarstil. Äventyr och lekfullhet. Vad alla är hjälpsamma – fantastiskt!
  Undrar hur nattlivet var?
  Kramar i massor till Lena o Ronnie och till de andra .. from mother Monica!

 3. Jessica - January 16, 2010

  Halloj!
  Ni verkar ha det riktigt varmt o skönt. Avundas er jättemycket men den 29 januari åker Göran o jag till Kanarieöarna i en vecka. Göran blir 50 år så då åker vi bort men han vet inte om det än. =) Hoppas ni hade bra på nattlivet och du får gratta Anders i efterskott.
  Jag ser fram emot att lästa nästa inlägg som kommer.
  Hälsa alla, många kramar Jessica
  p.s Jag har sökt bc jobbet nu, så nu är det bara att hålla tummarna d.s

 4. Therése - January 19, 2010

  Hej! Fick upp låset:) tur att du svarade annars hade vi fått tagit till våld. Åt den första semlan ikväll 19/1. GÖTT
  Ska ner till Örebro i morgon och hämta hem det sista.
  Har köpt 2 st mörksuggor som jag tänkte ge till “mina” kineser

  Hälsningar från syster yster

 5. Emanuel - January 19, 2010

  Oj oj oj! Haha vilket äventyr! hoppas allt går bra för er. Jag följer bloggen med spänning! (schysst hemsida ni har förresten) 😀

 6. Lena - January 20, 2010

  Vad kul att du sokte jobbet Jessica=) Hoppas verkligen du far det.

  Det var tur vi kom ihag vad det var for kod pa din vaska fast det var sa langesen.

Leave a Reply