8 Okt, Norra Angola

Försöker förgäves hitta en mack som har diesel i första fiskebyn vi passerar på morgonen. Dock inga problem ändå tack vare stora tankar på bilarna. Nere på stranden är fiskarna i fullgång att sjösätta sina båtar medan vi köper friterat bröd och kycklingbaugette av en tant som värkade göra lunchlådor till fiskarna.

Grusvägarna går inte längre att mötas på och har djupa fåror sen förra regnperioden. I nästa by finns det diesel. Den sandfärgade dieseln ligger helt öppen i en container som de skopar med hink och häller i tratten. Nja, så kul är det inte att byta bränslefilter, vi väntar och hoppas på ett bättre tillfälle. Vegitationen blir allt tätare och tropisk vilket gör det svårt att svänga av och leta bushcamp. Det har dessutom blivit ganska stor militär närvaro här uppe. Vi svänger av till en stig i hopp om att hitta nåt okej ställe. Medans vi funderar kommer det fyra militärer med k-pistar. De hade inte bara vägarna förbi, de var ute efter oss. Ganska snart stod det klart att vi var i en militärzon eller skyddsområde. De gillade dessutom inte hur tullen hade fyllt i importpapperna till våra bilar vid ankomsten till Angola, han hade ganska kladdigt skrivit så det kunde misstolkas att vi hadse vapen  med oss. Eller det var i alla fall vad militärerna påstod. Efter lite om och men kom deras befäl som var lite vettigare och vi kunde skaka hand och åka vidare. Vidare utan bra sovmöjligheter…

Tills vi hittade en liftare som sa sig kunna visa oss ett ställe. Vi fick stå mitt inne i byn. Stor uppståndelse bland framförallt barnen till en början. Sen startades elverket och när musiken började vråla ur högtalarna blev det dans utanför den lilla baren som bara bestod av en öl-kyl. Det kändes som vi var största attraktionen och vi drog till oss en gedigen folksamling nyfikna och vänliga människor. Freds “disco-skräck” verkar ha släppt helt nu!

 

 

October 10, 2012 • Posted in: 03 Angola, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “8 Okt, Norra Angola”

  1. Monica - October 12, 2012

    Ha, ha… här gäller det att inte vara blyg för blickar 🙂

    Vilket äventyr innan ni hittade ett ställe! Puh

    Kram

Leave a Reply