8 Nov. Gabon

Vägen ser mindre ut på papperskartan och existerar inte på någon GPS karta. Den blir smalare och smalare och går allt mer i sydlig riktning, vi vill norrut. Inte en människa att fråga. Efter en timmes körning åt helt fel väderstreck vänder vi tillbaka mot den sista korsningen vi passerar och testar ett annat håll. Där är en liten by som dirigerar tillbaka oss till vägen som gick åt fel håll. Efter ytterligare en timmes körning vänder mycket riktigt vägen åt rätt håll.
Men den blir ännu smalare med mer och mer nedfallna tråd som vi behöver röja och vi blir allt tveksammare till att den utlovade färjan över floden skulle vara i drift. Vi hjälps åt att laga rasfärdiga broar, hugga av nerfallna träd som vi släpade bort med bilarna. Den sista milen mot floden tar många timmar och vi har svårt att se att det skulle stå en färja där och vänta på att någon skulle komma denna vägen.
Det har varit tät regnskog på var sida vägen under dagen som mestadels har varit tät som en vägg men framme vid floden breder ett jätte fint, grönt, lite öppnare landskap ut sig. Och ta mig fan! På andra sidan står det en gammal pråmliknande färja strax efter åsynen av oss startar och kör över till oss. Det är så strömt i floden att den får korsa den med diagonal kurs för att komma över. Skynda er på! skriker de. Färjan glider iväg mer och mer så vi skyndade på innan den flöt iväg för långt. En bäver simmar upp bredvid oss på färjan som förvånande nog var gratis. Det är strax skymning och vi beslöt oss för att sova i byn som färjan tagit oss till.

 

November 10, 2012 • Posted in: 06 Gabon, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “8 Nov. Gabon”

  1. Monica - November 11, 2012

    Vilket äventyr – och lön för mödan! Tur de.. 🙂

Leave a Reply