6 Jan, Burkina Faso – Elfenbenskusten

I natt fick vi besök av en annan overlander från Sverige, Jens och hans familj som kört ner genom Västafrika. Vi talades vid igår och råkade vara på ungefär samma plats. Snacka om oväntat frukostbesök! =) Kul, alltid trevligt att träffa likasinnade!

Sen är det dags att lämna av Eskil vid busshållplatsen. Han skulle inte följa med på hela etappen, utan flyger hem tidigare för och han skall hem och bli pappa. Kommer sakna dig, Eskil!

Nu är det dags för nästa land, Elfenbenskusten! (kommer åka Elf.ksuten – Guinea istället för Mali pga oroligheterna där) Förutom lite frågor när vi skulle lämna Burkina Faso om vad vi skall göra i Elfenbenskusten går gränsen supersnabbt – med Afrikamått mätt förstås.

Folk verkar minst lika fattiga här och vi ser många i alldeles håliga kläder som inte varit tvättade på en evighet och det märks att här det nyligen varit oroligt. Mycket mer militärcheckpoints än i Burkina och de billiga lösningarna med snören spända över vägen som bommar har bytts ut mot lite mer respektingivande sandsäcks högar, spikmattor och kulsprutebeväpnade militärer. Men de är avslappade och bara vinkar förbi oss eller är nyfikna och frågar om vår resa och önskar oss välkomna. Noterar även mer civila med gevär på ryggen. Väldigt trevliga och nyfikna männsikor som hälsar och frågar “Ca va?” (Hur är läget?) hela tiden och verkar glada att vi är här, även militären i de välanvända uniformerna.

När vi stannar och ser vilsna ut kommer det strax en moppe och vill hjälpa oss att visa vägen. Hyggligt! Bushcamp och kortspel under en stjärnklar himmel. Natti!

January 9, 2013 • Posted in: 15 Elfenbenskusten, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

Leave a Reply