31 jan, Gambia – Senegal

När vi packats om bord på färjan över Gambiafloden har vi inte långt kvar till Senegals gräns. Valutaväxling sker med mannen som sitter i skuggan under lastbilsflaket och på nåt vis tror rishandlaren bredvid att vi skall köpa ris för alla pengarna. “No, desole.” Vi behöver inte 100kg ris. Däremot så köper vi lite grönsaker på marknaden innan vi rullar vidare på Senegals mycket sämre vägar. Det känns betydligt fattigare här, fler magra människor, mycket färre och äldre bilar men fler åsne och hästekipage om man bor mindre välbyggda hus.

Precis när vi är på väg att köra om en långsamtgående 50-60 tals Renault lastbil ser vi ett hjullager och lite brickor studsa iväg. Vi stoppar honom och ni kan tro att de blev förvånade när en blondin som bara tycks kunna ett ord på franska skriker åt dem, “Kullager, kullager!” och pekar på släpet. Det blir väldigt glada de slapp tappa hjulet och återfann lagret.

Längs de mindre vägar ser vi en typ av hyddor som vi aldrig sett innan, byggda utan väggar. Vi stannar och försöker snacka med dem. Kvinnorna är barbystade när vi kommer och har lustiga örhängen och en har tatuering med clownläppar. Le Basseri tror vi att stammen heter. De kan tyvärr varken franska eller engelska utan bara stamspråk så kommunikationen går så där bra men de är gästvänliga och visar oss sina hyddor. Mysiga sängar och så inuti men de tycks ha kombinerat sovrum och hönsgård. Bushcampar på ett fält mellan en massa småbyar.

VÅRT SENEGAL NUMMER: +221780146628

 

 

February 2, 2013 • Posted in: 19 Senegal, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

Leave a Reply