29 Jan – 8 Feb

29 Januari
På flygplatsen i Accra byter vi ut Anders mot Ekrem. Ordnar visumen till Benin. Sover vid Tema en bit öster om Accra.

30 Januari
Efter några timmar vid gränsen är vi nu inne i ett helt nytt land även för oss, Togo. Stannar i strax efter gränsen i Lome, Togos huvudstad. Äter gott innan vi kryper till kojs.

31 Januari
Stannar vid Lome och badar och slappar innan vi på kvällen vill få en smak av nattlivet. Taxin som ska ta oss dit är inte i nåt vidare skick, vi måste hjälpa till att putta igång den varje gång han ska starta den. =) Fick komma in gratis på en dyr nattklubb men det var charmigare med småpubarna utanför. På vägen stannade vi på en bensinmack som mest kan liknas med en korvvagn, de tankade ur glas och PET-flaskor!

1 Februari
Åker norrut och kikade på ett av Togos högsta berg och sov vid ett 300m högt vattenfall, Fint!

Vattenfall

2 Februari
Kör 10 mil tills ett batteri på den vita bilen lossnar och orsakar en kortslutning. Tar resten av dagen att återställa allt.

3 Februari
Kör upp till Fazao nationalpark och till staden Fazao där vi besöker skolan. Kändes som vi var årets stora händelse, hade en stor skara nyfikna och glada barn efter oss hela tiden. Tog adressen av rektorn och tänker skicka ner något som de behöver, de behöver verkligen all hjälp de kunde få.

barn gammaldam

4 Februari
Efter nattens bushcamp var vi tvungna att laga den tredje punkteringen, även den gick att plugga.
Åker in till Benin och på kvällen ser vi på en avslutningscermoni av en 10 dagar lång woodofestival.
Hälsar på woodokungen över Abomey. Som förresten hade 10 fruar och 40 barn!

5 Februari
På vägen till kusten stannade vi och köpte 10st annanas för 15 kr! Körde längs stranden där vi badade i solnedgången. Tog in på en camping där vi njöt av en grogg i poolen.

6 Februari
Åker till staden Ganvie, även kallat Afrikas Venedig. De sista 8 kilometrarna får vi åka i en liten träbåt då staden ligger ute i vattnet. Staden har 32 000 invånare som alla åker båt vart de än ska. De har även flera små marknader där alla sitter i en varsin båt och säljer olika grejer.
Kör på en fin pist längs stranden västerut till ett slavfort som nu är museum.

7 Februari
Kör över gränsen till Togo igen där havet lockar till bad innan vi tagit oss de 8 milen genom det lilla landet till Ghana. Sover på Prambeach.

8 Februari
Släpper av några i Accra som ska fortsätta att resa på egen hand. Kör 30 mil västerut till paradisstranden i Dixkov där vi har en myskväll med god mat och annanas i solnedgången. Här tänker vi stanna några dagar och slappa innan det är dags att åka till Accra igen och hämta nästa nykomling inför hemresan.

Morsan: Jag kan meddela att ryggen känns bättre än någonsin sen diskbrocket och det känns så himla skönt. Denna resan har verkligen gjort gott. Njuter av varje minut. =)

9 Februari
Gör en dagsutflykt till Takoradi för att se oss omkring och uträtta lite ärenden.

February 9, 2010 • Posted in: Expedition Västafrika 2009-2010

3 Responses to “29 Jan – 8 Feb”

 1. Monica - February 9, 2010

  Skönt att ryggen har blivit bättre! Ni får se till att göra fler resor så du kan bli bra igen gubben!

  Det är otroligt vad ni upplever på några dagar. Så grymt. Klart vi skall hjälpa till (skolan)! Nu skall jag facebooka om er blogg. Bra va:-)
  Så gott att höra din röst (o Lenas i bakgrunden) igår!
  Puss på er!

 2. Casino Roulette - February 27, 2010

  Tusan också, det låter så enkelt om du tänker efter.

 3. MilerGGyty - January 15, 2012

  Добрый день

  нынче накопать интим услуги не проблема. Так, в частности, если надобно отыскать уличную женщину, то довольно воспользоваться интернетом, указать в поиске [url=http://www.sekosa.com]dosug[/url] и напротив вами откроется большая оранжерея волшебниц. Помимо того, что без проблем найти не трудно продажную женщину, какая хочет осуществить разные потаенные прихоти, так еще можно без проблем разыскать одолжение транссексуалов. Как не не нормально, но [url=http://www.sekosa.com/girls/elitnie-devushki]shemale[/url] пользуются ужасно большим спросом. В каждом закономерности, выбрать [url=http://www.sekosa.com/devochki/statya-2]трансы[/url] сию минуту будет свободно, существенное, затем чтобы пребывало похоть. А самым оптимальным пособником в розыске утехи утех станет интернет.

  С уважением ваш друг Макар

Leave a Reply