28 Sept, Namibia – Angola

Efter frukost rullar vi mot Angolas gräns. Stannar i en liten mini-market längs grusvägen. De tyckte det var roligt att vi kom på besök och filmade oss med mobilkameran medans vi handlade. Vi hittade lite smått och gott som de bokförde på en kartongbit i kassan.
Vi kommer till gränsen kl 10. Ut ur Namibia var som väntat inga problem men in i Angola tog längre tid. Våra obefintliga portugisiska språkkunskaper i kombination med krav på inbjudande företag och att de inte kände igen den internationella tullhandlingen Carnet de Passage för bilarna gjorde att det tog fyra timmar och lite extra pengar innan vi var igenom. Men tullgubbarna var trevliga och det var ingen kö. Den senaste bilen som passerat var den 15 Augusti och dessförinnan den 30 Juli!

Vägarna blir mer elle rmindre kostigar och den första angolianen som välkomnar oss är en barbystad kvinna som tvättar i floden. Vi passerar en kille med en halv tuppkam och kjol innan vi stannar vid floden och lagar lunch. Det har varit ont om möjligheter att fixa rent vatten så nu är det vattenransonering och eventuellt rening som gäller innan vi kommer fram till nästa by.

 

September 29, 2012 • Posted in: 03 Angola, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “28 Sept, Namibia – Angola”

  1. Runa - September 29, 2012

    Snyggt träd, alla djuren är också fina, men jag tycker om att få se exempel på det som växer, sådant är man inte så van att få se. TV:ns naturprogram visar ju oftare djur än blommor och träd. Det är kul att se er alla också!

    Angola ska bli riktigt spännande!

    Här hemma är det regn och regn, men det börjar komma vackra höstfärger.

    Ha, det fortsatt bra!

Leave a Reply