27 Nov, Cotonou, Benin

Efter att ha stämplat in bilarna blir det omelett till frukost på en charmig liten restaurang. Passar på att fråga var vi kan skaffa trafikförsäkring så vi kör lagligt här.
– Vänta här, säger han medan han hoppar upp på sin moppe. När vi visats runt på den intilliggande dörrfabriken kommer en försäkringskille som tar oss till hans kontor. Det skulle gå bra att betala i Euro och de två männen hjälps åt att knappa in uppgifterna i datorn. Efter en halvtimme får vi ett pris. Sen ska det betalas men då vet de inte valutakursen är (Trots att den är bunden till Euron =).  En kille på andra sidan gatan ringer runt åt dem och efter ett tag är det klargjort han sticker iväg för att hämta pengar. När han väl är tillbaka så är det dags att damma av skrivaren som inte tycks varit igång på evigheter och ge en en halvtimmes övertalning att spotta ut försäkringsbevisen.

Efter några timmar har vi fått vårt klistermärke i rutan med nästan rätt datum så vi kan köra vidare till Benins lilla huvudstad Porto Novo för lunch.  Kryllar av gamla Peugeot Letar upp ett hotell vid stranden där vi tänkte stanna några dagar.

November 29, 2012 • Posted in: 09 Benin, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “27 Nov, Cotonou, Benin”

  1. Inger - November 30, 2012

    Snacka om team-work i snigeltakt…men dom verkar vara vänliga iaf och en otroligt fullastad bil, lite sikt bakåt i sidospegeln iaf 🙂
    Här hemma ( I närke )har vi snö och flera minusgrader.Fråga Amanda om hon är sugen på skidåkning…
    Sköt om er i solen och värmen. Är lite Avis på er förstås.

Leave a Reply