27 Februari, Norra Malawi

Gränsen över till Malawi gick lätt. Men när vi strax efter blev stoppade i en poliskontroll visade det sig att man måste ha klistermärks reflexer fram och bak på bilen för att få köra vidare.

Hmm… Vi tog en reflexväst, sprättade loss reflexremsan och tejpade dem på bilana. Vi viftade till oss polisen och visade upp våra nya reflexer. Han kikade lite och sa att de fram var ok men bak måste de vara röda. Vi letade runt i den lilla byn men ingen sålde reflexer. Vi hittade däremot en kille som erbjöd sig att åka in till nästa stad för att köpa det till oss. Vi gav han lite pengar för transport och reflexerna. Han stängde sin lilla butik och for iväg. Några timmar senare kommer han tillbaka med reflexerna och förklarar att det fattas lite pengar för att han var törstig och köpte en vatten. Självklart fick han köpa vatten och pengarna som blev över fick han som tack för hjälpen. Han fick även lite mat som vi lagade till på gasolköket. Vi åker vidare glada och nöjda över att ha sluppit gynna en korrupt polis.

Slutmålet för dagen tänkte vi skulle bli Mushroom Farm Lodge vid Livingstonia. Den drivs av en svensk kille från Dalarna, Mikael Kalrot och hans amerikanska flickvän som har hand om den medans den Australiensiska ägaren som är iväg på annat håll i 9 månader. Serpentinvägen upp dit är smal, skumpig och lerig och går hundratals meter upp längs bergsväggarna. Det gäller att man inte får möte eller är för höjdrädd här! Men utsikten när vi kom fram var utan tvekan värd det! Parkerade och sov precis vid kanten med en fantastisk utsikt över landskapet och Malawisjön 650m lägre ner.

Vårt Malawi nummer: +265994071335

 

 

February 28, 2012 • Posted in: 08 Malawi, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

Leave a Reply