27 Dec, Benin

Åker genom en alé av palmer längs stranden västerut och kikar på pytonormar i Ouida innan vi tar småvägarna norrut. Potthål är bara förnamnet på vägen där lastbilarna trängs bland överlastade pickuper och mötande flykting transporter från Niger.

Lunchen på lokal restaurang, ris och kyckling för en tia innan vi når Abomey. På marknaden hittar vi allt från himmel och jord men nöjer oss med grönsaker, chili och friterat bröd innan vi sticker ut i bushen för att leta bushcamp.

Vid lägerplatsen får vi besök av några kvinnor som är på väg att hämta vatten. De är verkligen nyfikna men vågar först inte fram till oss och blir rädda för våra kameror. Efter ett tag blir de lite mer bekväma och blir stormförtjusta av att se sig själv i kameran. Där står de och diskuterar oss på sitt sjungande språk som för våra tankar till seriefigurer, de är lika nyfikna på oss som vi är av dem och deras stamtatueringar. Får mer besök, av vilda djur, en ekorre och två vandrande pinnar! Lagar mat och spelar kort medan solen går ner och fullmånen tar över.

 

 

 

December 29, 2012 • Posted in: 13 Benin, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “27 Dec, Benin”

 1. Lennart Larsson - December 29, 2012

  Ännu ett knippe fina/roliga bilder, en eloge till fotografen.
  I konsten att lasta en bil ligger vi västerlänningar i lä. Är det måhända drogen kath på taket och i bagageluckan? Isåfall borde veckans förbrukning vara säkrad.
  Skönt att ni överlevde mötet med de vilda djuren, en vandrande pinne är inte att leka med :o).
  Ni är ju inga veklingar som ger sig ut på en sån här spännande resa, men blir det inte lite väl varmt i bilarna ,som saknar AC,då det är 40gr C i luften?

 2. Ronnie o Lena - January 4, 2013

  Tackar, tackar!

  Det kan det kanske vara. 🙂
  Ingen fara, ner med rutan och ut med armbågen bara!
  AC skulle inte vara nån höjdare här. Innan den skakat sönder eller satt igen skulle det nog ta bort en del av upplevelsen att ha rutorna uppe. Det är mycket vinkandes och snackandes genom rutorna när man kör och lukter och ljud vill man känna. =)

 3. Tom Wigh - December 30, 2012

  Otroligt vilka fina bilder och vilken upplevelse.

Leave a Reply