25 Sept, Etosha, Namibia

I gryningen står vi och fyller i erfoderliga papper vid grinden och sen är vi fria att börja spana efter djur i Etosha. Det roliga börjar redan vid det första vattenhålet, Bambi, Pumba, giraffer, zebror och antiloper är där. När tre hyanor dyker upp blir stämningen tryckt och de flesta gräsätare fläpper dem inte med blicken. Hyenorna har lustigt nog med sig en “hang around”, en schakal i släptåg. De dricker lite och beger sig vidare så till och med den nervösa bambi-flocken vågar ta sig en slurk. Girafferna ser roliga ut när de står bredbent för att nå ner till vattnet.

Kattdjur är för det mesta svåra att se, men där i skuggan låg den, på lagom avstånd för att speja på “maten” vid ett vattenhål, vår första leopard! Wow vad fina djur!

Vi ser en och annan elefant men vid ett vattenhål var det tydligen släktträff. 30-40 elefanter i oliga storlekar och åldrar dricker, palskar runt och sprutar ner sig. De ser ut att ha det gött, nån liten går för djupt så den använder snabeln som snorkel. När de går därifrån ser man verkligen att de håller ihop, en halkar efter och de andra vänder sig om och väntar in den.

Tro det eller ej, men vi fick även den äran att se några lejon och en leopard till innan vid kom fram till dagens slutmål på andra sidan parken!
Efter att ha skumpat runt 15 mil hängandes ut genom fönsterna med kameran i högsta hugg var vi dammiga och trötta på eftermiddagen, att det fanns en pool på campingen gjorde verkligen ingenting! Skööönt! Ett vattenhål vid campingen lockade till sig en del djur både vid solnedgång och gryning, bland annat en noshöring.

September 26, 2012 • Posted in: 02 Namibia, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

Leave a Reply