25 Okt. Libreville Gabon

På vägen till etappens slutmål, Libreville, passerar vi ekvatorn. I Östafrika, där det är betydligt mer turistanpassat har de souvenirbutiker där de gjorde virvel-testet för oss. Inget sånt finns här, inte ens en skylt men när GPS:en visar 00 testar vi själva. Vatten i en bunke med hål mitt under. Ett grässtrå på ytan skall snurra moturs på södra halvklotet och medurs på norra är det tänkt. Efter många test konstaterar vi att resultatet inte är konsekvent. Gör vi kanske fel eller har de på östsidan fejkat det för oss?

I Libreville är vi redan inställda på att det kommer bli svårt att hitta vettigt boende. Då vi skall bo där länge i pausen mellan etapperna har vi krav och det är mycket dåligt utbud. Inga backpackers eller campare gör att det heller inte finns nån marknad för vårt önskvärda boende. Vi får lön för mödan, efter en lång dag hittar vi ett hotell som har säker parkering för bilarna, möjlighet att fälla upp och torka tälten under tak och dessutom låter oss välja mellan rum med Ac eller att sova i tälten.
Hemma tar man god mat, dusch och behaglig temperatur för givet – nu efter några veckor i regnskogens bush har vi verkligen lärt oss uppskatta det! =D Underbart med en riktig dusch, har glömt när det var sist men en till två veckors skit ska bort. Att äta god mat på på restaurangen bredvid och sen sova en natt utan att vara genomsvettig – herrejävlar vad gött!

 

October 27, 2012 • Posted in: 06 Gabon, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “25 Okt. Libreville Gabon”

  1. Monica - October 31, 2012

    Va bra de ordnat sig. Härligt att ni får duscha nu då :-))

  2. Anonymous - October 31, 2012

    Ja boendet blev toppen, känns riktigt bra. Och duschen var himelsk 🙂
    Bra att samla till nästa etapp!

Leave a Reply