25 Nov, Sydvästra Nigeria

Korsar Niger floden. Kört bland extremt mycket tung trafik, har aldrig sett så mycket lastbilar i hela mitt liv. Och detta kors och tvärs som galningar på bland de sämsta huvudvägarna vi sett. Att det inte är en bra kombination och riktiga bil-mördar-väg bevisas av de många olyckorna och havererade lastbilarna längs vägen. Som krydda på moset en del korrupta poliser och annat löst folk som försöker tvinga till sig pengar, något vi så klart inte ger efter för. Hellre stå på sig och låta det ta lite tid än att ge efter och gynna något som bara är dåligt för lokalbefolkningen och kommande turister. Har går var och varannan och tuggar på sockerrör som säljs längs vägarna. Om ni nån gång undrat var Europas Nissan bilar har tagit vägen så är dem här, i princip varenda bil är 80- och 90-tals Nissan.
På bushcampen lyckas vi placera oss vid vad som visar sig vara en genomfartsled för byborna som kommer en efter en förbi med tungt lastade korgar på huvudena. En man kommer med sina tio syskon för att välkomna oss och bjuda in oss till byn, vilket vi vänligt avböjer och stannar i bushens månsken.

 

November 27, 2012 • Posted in: 08 Nigeria, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “25 Nov, Sydvästra Nigeria”

  1. Lennart - November 28, 2012

    Intressant lastbilsflotta man har! Jag gissar att bilarna har levt ett liv i något annat land förut och egentligen borde varit skrotade? Nu får dom jobba som aldrig förr med lass på bortåt dubbelt så mycket som dom byggdes för, dåliga vägar och däck som är det blankaste stället på bilarna.
    Inte konstigt att det krånglar ibland!
    Vet ni var man kan söka jobb som chaufför?

Leave a Reply