24 Nov, Västra Nigeria

Efter att ha väntat 1,5 h vid porten ut från Sharaton har någon lyckats få tag i en kostyklädd herre som har befogenhet att låsa upp grinden och släppa ut oss. Sen blev det diesel jakt. Man kan inte räkna med att alla mackar har drivmedel, här råder det brist men efter några försök blev det bingo. Kör västerut genom delstaten Niger. Asfalt med potthål, stora djupa potthål. Alla bilar, liksom vi, kör kors och tvärs över hela vägbanan för att undvika dem. Då och då är det till och med bättre att köra bredvid vägen.
I dessa regionerna verkar de vara ganska strikt religösa, våra kameror är inte lika uppskattade längre och kvinnorna har bytt ut sina typiskt afrikanska färglada kläder till enfärgade burkor. Svänger av till lite små vägar, passerar några glada djurskötare och bönder innan vi hittar en bra bushcamp. Natti natt!

November 26, 2012 • Posted in: 08 Nigeria, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “24 Nov, Västra Nigeria”

  1. Inger - November 26, 2012

    Läser vidare om ert äventyr…spännande. Vilken vacker spindel ! Ser att ni lagar mat på en bild, vad åt ni ? Här hemma är det regn varje dag men på onsdag ska det bli snö och i helgen blir det typ 12-19 minus säger dom iaf… Kram till er alla ! från i

Leave a Reply