24 Feb, Södra Tanzania

Pga dålig uppkoppling kommer detta inlägget inte i ordning, nån dag för sent.

Vi tar sikte på ett vattenfall som det enligt papperskartan inte skall finnas någon väg till men GPS:en visar en liten. Vi testar! Riktigt fint bergigt landskap, vi klättrar upp längs bergsvägarna på ettans växel. Wow, wow, wow! Vilket landskap! Och mycket riktigt fanns där även ett vattenfall.

Men det häftigaste med denna dag var när vi längst upp i bergen, på en platå kommer fram till en by. Vi ser en litet stånd längs vägen med en drickaback. Vi stannar för att snacka lite och har ursäkten kall läsk. En man kommer springande. Vi spanar in vad han har att erbjuda i sitt lilla kiosk. Öl, annanas sprit, kex, friterat bröd, tvål och ekologiska sopborstar gjorda av vass eller liknande. Vi gynnar honom och äter kex. På frågan om han har kall läsk, säger han, vad vi tror på nåt Swahili eller stamspråk att han kan hämta. Han springer iväg och några minuter senare kommer han med en läskback. Alla som går förbi stannar och tittar eller hälsar. Vi fotograferar och de tycker det är jätte kul att se sig själv på displayen. Vi säger adjö och får en extra 45% annanassprit som avskedspresent.

Åskmolnen hopar sig men det kommer inget regn. Tack och lov för det då det skulle varit omöjligt att ta sig ner för de branta lerslänterna på ett någorlunda säkert sätt. Och vilken utiskt vi får! Springer runt från affär till affär i en liten by för att proviantera inför en tidig bushcamp. Lagar mat, sorterar bland över 500 bilder från dagen och spelar spel. Trevligt!

February 28, 2012 • Posted in: 07 Tanzania, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “24 Feb, Södra Tanzania”

  1. Christel - February 28, 2012

    Låter som eran resa fortsätter att vara helt grejt! Men var försiktiga med ananasspriten, den är helt klart förrädisk…;-)

    Keep up the good work med bloggandet också, det håller reslusten vid liv att följa era äventyr!

    Kram på er allihop!

  2. admin - March 1, 2012

    Japp, du skulle åkt med på denna etappen också! ;o) Ha det gött! Kram!

Leave a Reply