24 Dec, Cotonou, Benin

Tidig julaftonsmorgon kör vi mot Benins gräns som med de nyvakna gränsvakterns går lekande lätt. Sätter kurs mot Cotonou, eller närmare bestämt Elfenbenskustens ambassad för att lämna in den sista visumansökningen.

Nu ska vi lyxa på julafton. Efter en god lunch letar vi upp ett lämpligt hotell nära stranden att fira jul på. Alla har köpt små klappar till varandra som tomten delar ut, vi äter pepparkakor, dricker glögg och har det trevligt innan vi tar var sin moppe taxi till stan för kolla hur det firas där.

Vi gestikulerar och visar att vi vill nånstans med sång och dans. Efter att moppe pojkarna babblat klart om vart vi ska, tränger vi oss in i vimlet av tusentals andra moppar och rejsar in till stan. Men alla kommer inte fram. Två saknas. Sånt svinn kan vi inte ha på självaste julafton. En moppechauför säger sig ha sett dem få problem med polisen några korsningar bort. Låter inte omöjligt, jag åker tillbaka och kikar. Efter att ha frågat alla poliser vid korsningarna halvägs tillbaka återvänder jag för att berätta de tråkiga nyheterna.

Vi åker tillbaka till hotellet. Där sitter de i baren. =) Glada att alla är här bestämmer vi oss för att leta julfirande imorgon istället.

December 26, 2012 • Posted in: 13 Benin, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “24 Dec, Cotonou, Benin”

 1. Monica - December 27, 2012

  Vilka härliga bilder, på er alla, julklappsutdelning. Och fint kort på dig Lena – och du fick dina skumtomtar! 🙂

  God fortsättning!
  kram

 2. Lennart Larsson - December 28, 2012

  Alla verkar nöjda med sina julklappar, men de som fick “hårda klappar” allra gladast. Med kläder som på bild jul3 behövs ingen reflexväst ;O).

 3. Ronnie o Lena - December 28, 2012

  Lena tackar så mycket för skumtomtarna! =D
  Ja, Kents Afrika-Pyjamas går inte av för hackor!

Leave a Reply