24 Dec. Aswan, Egypten

På morgonen har vi har bestämt träff med Mr Salah som säljer biljetter till färjan. Normalt går den en gång i veckan, i övermorgon, men det har varit problem med pråmen som tar fordon innan så dansken har väntat flera veckor på att få komma med. Biljetterna skrivs ut i lugn och ro. Sen startar helvetet.
– Ni måste åka till hamnen direkt och lämna bilarna redan idag, säger Mr Salah.
– Men vi måste packa om i bilen för att kunna lämna den obevakad, tanka eftersom det är dieselbrist i Sudan, åka förbi trafikpolisen för att lämna in de tillfälliga Egyptiska nummerplåtarna på arabiska innan. Can we be there in two hours?
– No, you have to go now! De finns andra bilar som redan står där nere och vill ombord som kommer ta era platser om ni inte kör dit direkt!
– Vi kör som galningar förbi macken och trafikpolisen. Blir hela tiden stressade via telefon.
– You got 3 minutes! Argh! Kör i panik som om vi stulit både bil och diesel ner till hamnen. Vi mutar hamngubbarna med några tior för att de inte ska söka genom bilen och spara några minuter. Köper biljetter till pråmen för bilarna med andan i halsen. Väl framme vid tullgubben som skall stämpla ut carnet för bilarna verkar allt betydligt lugnare. Han är besvärad över att Mr Salah har jagat iväg honom till jobbet på en helgdag. Han säger att vi ändå inte kan lasta bilarna förrän imorgon. Allt verkar bara vara skit snack från Mr Salah och vi har stressat helt i onödan. Vi kan lugnt ta våra bilar och åka igen. Vi skall vara tillbaka imorgon kl 10 istället. To be continued…

Istället kan vi nu fira jul. =) Handlar med oss något att laga julmiddag på och drar ut i öknen där vi hittar en bra bushcamp. Vi pustar ut, äter shish kofta (avlånga köttbullar), potatis, ägg, kaviar, senaps-sill och dricker glögg som vi fått av Bengts föräldrar när det lämnade det nya carnet till oss i Hurghada. Det blir en fantastiskt trevlig och minnesvärd julafton, vi sjunger julsånger och delar ut julklappar. Var och en har köpt en julklapp för max 50 kr som vi delar ut till varandra. Bristen på presentpapper gör dock att klapparna mer en hög sopor. Men skenet bedrar! God Jul!

julcamp2

EgyptenJulpaketandersbengtchristelevahelenahRickardrobertronniesara

December 24, 2011 • Posted in: 03 Egypten, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

5 Responses to “24 Dec. Aswan, Egypten”

 1. Urban - December 25, 2011

  God Jul lite i efterskott! Nu har vi också ätit köttbullar – fast inga avlånga – och lite annat smått o gott.
  Hoppas att ni har kommit in i Sudan som ni ska nu. Ser fram emot nästa kapiutel i bloggen 🙂
  Tjusig flagga schejk Ronnie har fått 😉
  Ha det så bra i ökensanden!
  Urban

 2. Kristin, Benjamin, Elina, Emil och Erik - December 25, 2011

  God Jul i efterskott.

 3. Kikko och David - December 25, 2011

  God jul och Gott nytt år! från ett snöfritt Umeå… men imorgon blir det Jämtaland igen och 4 plusgrader men snö…

 4. Ann-Sophie - December 26, 2011

  Till Anders Erlandsson.
  Grattis på födelsedagen!

 5. Daniel Gahne - January 1, 2012

  Hahaha God Jul på Er!!!
  Har inte sett Robban så glad sedan han flamberade ……. på Kola;-)

Leave a Reply