21 Sept, Windhoek, Namibia

Kör de sista 15 milen och klämmer in oss och bilarna på ett backpackerställe i Namibias huvudstad Windhoek. Efter en välbehövlig dusch är det mat och till kvällen uteliv som gäller. Vi lockas inte av de västerländska pubarna inne i centrum utan söker oss till utkanterna. Vi hamnar på en restaurang med tre rätter att välja på. Kycklingen var fantastiskt god men det bästa av allt var att restaurangägarinnan, Ester gärna ville visa sin stad och erbjöd oss en rundtur på hennes pickup flak. Hon är välbärgad men kände väl till pubar både i och utanför kåkstäderna där hon visade runt oss.

En annorlunda upplevelse där vi även fick se båda sidor av myntet. Det var när Esters vän skulle öppna flakkåpan och släppa ut oss som det hände. Hon slets till marken. En man springer snabbt som en ödla iväg mellan plåtskjulen med hennes handväska! I vår grupp har vi har aldrig på oss saker som vi inte vill mista, men tyvärr hade hon gått och dinglat med en handväska med kontokort och pass som hon var tvungen att ha på en stundande Italienresa. Illa, illa!

Vi väljer ett säkrare kort håller oss i ett lite modernare och säkrare område resten av kvällen där vi dansar oss svettiga in på småtimmarna.

September 22, 2012 • Posted in: 02 Namibia, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “21 Sept, Windhoek, Namibia”

 1. Monica - September 26, 2012

  Hej!
  Trevligt fram till stölden. Synd om Ester!

 2. Anonymous - September 27, 2012

  Tråkigt för Esters vän, men skönt att ingen blev skadad!

 3. Ronnie o Lena - September 27, 2012

  Ja, det var tråkigt. Men hon släppte det och hade liksom vi kul även efteråt i alla fall.

Leave a Reply