21 Mars, bushen, Botswana.

På vägen till Nxai tittar vi på gigantiska Baobab träd. Eller, nähä. Boing, ett sytrådsgrovt spindelnät hindrade oss. Och hur fan lyckas de bygga 5 meter horizontellt?! Vi tar ett kort på den äckliga snubben som byggt det innan vi går runt och gör ett nytt försök.

Sen blir det rolig körning i lös sand för att ta oss till nationalparken som vi i vanlig ordning får alldeles för oss själva. Ser inte ut som det har bott turister på campsiten vid gaten på jätte länge, dörrarna hänger på tre-kvart och det är en mindre skog på och i grillplatserna. Lite öppnare park än t.ex. Hwange vilket gör det lite lättare att spana efter djur. Även hjulspår och vägar var igenväxta och elefanterna hade släpat över tråd och buskar som vi fick röja undan. Fick vår andra punktering under resan vilken även den gick smidigt att plugga på plats. Fick en skvätt svalkande regn under middagslagandet på bushcampen.

March 22, 2012 • Posted in: 11 Botswana, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “21 Mars, bushen, Botswana.”

  1. Sabina - March 23, 2012

    Helt otroliga bilder på dessa fantastiska djur! Vilken lycka för er !
    Ha det bäst!

  2. syster yster - March 24, 2012

    Vilka träd!! Långt från fjällbjörkarna i norra sverige:) Vilka fantastiska djurbilder, man blir ganska sugen på att åka ut och upptäcka världen. Såg i och för sig ett hundratal renar på väg mot Gällivare. Ha det så gott och njut av tillvaron

Leave a Reply