20 Okt. Kongo – Gabon

Vägen blir bättre och vi tar oss med enkelhet genom de sista lerhålen till Gabons gräns. Lugn och avslappad gräns. Döm av vår förvåning när vi ser en stor plansch på Göta Kanal hos immigrationskillen på Kongo sidan! Han visste att det var Sverige men hade aldrig varit där utan köpt den av någon. Efter nån timme hade de olika stationerna immigration, polis och militär skrivit av alla önskade uppgifter från passen och vi kunde rulla in i Gabon. Där hade de ingen immigration vid gränsen utan vi fick bara tillfälliga stämplar tills vi letade upp immigrationen i nästa by några mil bort. Det var stängt men en kille visste var chefen bodde så vi åkte dit och hämtade honom. Han hängde med och stämplade glatt våra pass.
Vår bil hade börjat brumma från bakaxeln när vi motorbromsar. Efter en koll upptäcker vi att ingående kardanfläns glappar rejält. Misstänker lagerhaveri och vi stannar vid ett guesthouse och river ner bakaxeln. I onödan visar det sig snart då det bara var muttern som håller flänsen som skakat loss. Ihop med allting igen och hoppas att lagret överlevt misshandeln med fel lagerspel som varit pga muttern. Låter fint nu i alla fall. =)

VÅRT GABON NUMMER: +2414795416

 

October 22, 2012 • Posted in: 06 Gabon, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

4 Responses to “20 Okt. Kongo – Gabon”

 1. anders jansson - October 23, 2012

  Hallå där. Roligt att följa er och jag känner igen mycket från vår resa. Planschen på Göta kanal hängde där 2007 oxå när vi passerade fast vi åkte åt andra hållet. Ha en fortsatt bra färd.

 2. Ronnie o Lena - October 23, 2012

  Haha, kul att den hängde där då också. Numera sitter det ett av våra klistermärken mitt på den också. Vi frågade om han kunde sätta upp ett nånstans och då satte han det mitt på planshen. =)

 3. Monica - October 24, 2012

  Va bra ni jobbar ihop – en eloge till alla!! 🙂

 4. Ronnie o Lena - October 26, 2012

  Ja, allt går så mycket enklare när man hjälps åt 🙂

Leave a Reply