20 Nov, Kamerun – Nigeria

Nigerias gräns går oväntat smidigt och vi är genom på nån timme för att få ett varmt välkomnande från folk som vinkar och önskar oss en god resa. Och en asfaltväg med hyffsat lite potthål, vilken lyx! Väldigt få fyrhjulsdrivna bilar, inga patrols, inga landcruisers och knappt en 4wd pickuper men däremot förvånande nog en del volvo bilar. Det torkas massa kakaobönor längs vägarna.

Bortsett från några korrupta poliser som gjorde några lönlösta försök att mjölka oss på pengar så har vi bara träffat otroligt härliga och vänliga männsikor. Så fort vi stannar och frågar om vägen eller likande så är alla jätte glada att vi är på besök och är allmänt goa. De tar sig verkligen tid att hjälpa oss, som att visa oss vägen. Lite roliga typiska afrikanska “Nej men hoppsan – Äh, skit samma.” fel hittar vi också, t.ex. skylt i en rondell som står “Keep right” men som pekar åt vänster.

På lunchrestaurangen äter de flesta det sedvanliga vita kletet som hör verkar heta jam med bushmeat eller getkött. Vi lyxar med ris och nötköttgryta med två köttbitar var av högst varierande kvalité.

Det märks att det är det Afrikas folkrikaste land, folk överallt men inne på en liten skumpig grusväg blir det glesare och efter några bybesök får vi till en mysig bushcamp. Kvällens månljus är ovanligt startkt och vi behöver knappt våra lampor.

VÅRT NIGERIA NUMMER +234812 782 6301

November 22, 2012 • Posted in: 08 Nigeria, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “20 Nov, Kamerun – Nigeria”

  1. inger - November 23, 2012

    Okey…färden går vidare för er och jag bockar av ännu ett Afrikanskt land på min lista 🙂 Kul att få se så härliga bilder på människorna där. Kanske ringer jag imorgon, undrar om Amanda gillar det….hhmmm…

Leave a Reply