20 Mars, östra Botswana

Vid en checkpoint blir vi stannade och ombädda att köra genom en vattensamling för att decinficera bilen och ställa oss på en fuktig matta som vi kände igen från gränsposteringen. Vi fick öven doppa våra extra skor. Tveksamt om det blev just nå renare i det leriga vattnet.

I staden Nata hittar vi en fungerande bankomat coh ska göra ett försök att fylla våra sinande gasolflaskor till gasolköken. Lätt som en plätt om man hade haft likadana, då byter man bara till en full och lämnar den gamla med ett utbytes-system. Kruxet är bara att det finns så många olika typer och att vi i Sverige envisas med en typ och gäng som inte finns utomlands. Och de afrikanska jätte tuberna skulle inte få plats i bilen. Lösningen blir att köpa en stor gasbehållare här och skaffa en slanganslutning med rätt gängor. Det fanns inte någon utan bara tryckregulatorer vilket vi inte kunde använda då det låga trycket inte skulle räcka för att fylla. Enda sättet var att modifiera den så den fick fullt flöde. (Med en spik!) Sen hänger vi den stora gasbehållaren upp och ner en meter över den sammankopplade flaskan och låter det rinna över tills vi har fyllt dem med strax under 2kg. Med 5,2 liter vatten som motvikt väger vi dem på en hävarm så det inte blir för mycket. Man får tillfälle att vara lite uppfinningsrik i Afrika! =)

Blev en bushcamp en bit västerut där vi strax innan läggningsdax fick påhälsning av resan första skorpion. Hu!

VÅRT BOTSWANA NR: +26775735264

 

 

March 21, 2012 • Posted in: 11 Botswana, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “20 Mars, östra Botswana”

  1. Syster yster - March 21, 2012

    Det är alltid lika kul att läsa om era upplevelser och äventyr. Är “vardag” skiljer” sig så markant från min. Idag har vi kört skoter i ett norrland som fortfarande har gott om snö, inte ett lejon så långt man kan se:)
    Sköt om er!

  2. Ronnie o Lena - March 22, 2012

    Men att köra skoter är inte dumt det heller!

Leave a Reply