20 – 27 Jan, Banjul, Gambia

Förutom städning av bilarna har vi ett väldigt lugna och sköna dagar vid stranden. Etapp 7 är nu slut och vi vinkar av våra vänner en efter en. :.(
Även om Gambia känns lite mer välmående än grannländerna så är det stora kontraster även i denna stad, allt från västerländska hotellkomplex till folk som letar i sopbergen.

Och nu till de vanliga Gambia frågorna vi får: Ja – det finns mängder av vita medelålders till halvdöda kvinnor som verkar intima med lyckosökande yngre gambianer. Ja – Vi har aldrig sett så mycket hjälpprojekt och tiggerier. Ja –  bortsett från polisen och hustlersarna vid turiststråken har vi träffat många helt underbara, generösa och hjälpssamma människor.

Våra goa deltagare tyckte Ronnies fötter var väl svarta och spruckna och behövde en pedikyr, fick ett presentkort på en behandling. =) Efter 1 timme och 50 minuter gav hon upp mitt livs livs första pedikyr. – Du måste ta hand om dina fötter och göra pedikyrer oftare! Ajaj! Yes, mam!

Nu blir det en veckas paus med förberedelser inför nästa etapp. Tack alla läsare för att ni följt oss denna etapp, ni får forsätta följa äventyret den 28:e! Ha det bra så länge och rulla en snögubbe från oss!

January 25, 2013 • Posted in: 18 Gambia, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “20 – 27 Jan, Banjul, Gambia”

 1. Monica - January 25, 2013

  Det var alltså på tiden – med pedikyren alltså! Skönt va, även om det är många lager…..:-)

  Härlig stämning ni har. 🙂

 2. Lennart Larsson - January 26, 2013

  Ja allt har ett slut, utom änden som har två. Jag har haft stor behållning av min virtuella resa framför bildskärmen, där jag kunnat följa ert och lillbrorsans fantastiska äventyr. Inte minst med de fina/roliga bilderna som på ett bra sätt illustrerat era blogginlägg. Ni måste ha tagit tusentals bilder och videosnuttar bara på etapp 7, vad gör ni med dem?

  Det måste vara skönt att ladda batterierna på stranden efter 5 veckors rattande i bushen. Sen att vita äldre kvinnor stör idyllen med sitt riktade U-landsbistånd, ”att götta sig lite” med virila yngre gambianer som får petter-nicklas att stå i givakt för några Euros är ju inte värre än att se gamla gubbar med unga tjejer i Thailand. Allt i jämlikhetens tecken 😮 .

  Lycka till på etapp 8 och var extra försiktiga nu när ni genom pedikyr mist det viktigaste vapnet mot de vilda djuren och bara kan förlita er på morakniven 😮 .

 3. Ronnie o Lena - January 26, 2013

  Ja, det blir väldigt många bilder och filmer.
  Vi klipper ihop det till små filmsnuttar som vi lägger upp på både youtube, facebook och framförallt vår hemsida.
  Har dock inte kommit längre än till etapp 3 men vi lägger upp dem efterhand vi är klara med dem.

  Tack så mycket!

Leave a Reply