2 Okt, Benguela, Angola

Vilodag där halva dagen gick åt att försöka få ut pengar i stadens många dåliga och opålitliga bankomater.

Planerar den fortsatta resan genom Kongo Kinshasa. Djungelvägen i början av regnperioden, den korrupta och opålitliga färjan mellan Kinshasa och Brazzaville eller den osäkra kustvägen genom Angolas enklav Cabinda.

På kvällen åker vi runt på moppe taxis för att kolla in lite små pubar. Allt verkar dock stänga vid 11-12 tiden pga av regler. Vi hamnar på nån lite halvskum pub som är täckt med pressennigar och de spelar ingen musik, gissar att det vr nån form av svartklubb. När vi står i baren knackar en kille oss på axeln. – Mannen där borta vill att ni sätter er hos honom. Han presenterar sig som Benguelas guvenör. Han undrar var vi kommer kommer från och är mycket förvånade att vi är turister. När hn knäpper med fingrarna kommer en stor livvakt springandes som blir ombädd att hämta öl som guvenören bjuder oss på. Efter ett tag blir han dock ganska överförfriskad och vi tycker det är bäst att bege oss hem

 

 

 

October 4, 2012 • Posted in: 03 Angola, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “2 Okt, Benguela, Angola”

  1. Lennart - October 4, 2012

    Om jag har förstått det rätt så har det ni skriver på bloggen hänt 1 -2 dagar tidigare. Ni har alltså lämnat Benguela för ett par dagar sedan, och jag gissar (eller kanske hoppas) att ni tog djungelvägen.
    Stugan bakom ryggen på de fundersamma herrarna ser ju ut som en friggebod i “äkta finsk gran”, inköpt på Bauhaus! I Benguela??
    Berätta gärna mer om era kulinariska upplevelser; maten i andra delar av världen är ju en viktig del av resandet!

Leave a Reply