19 Sept, Namibia

Oj, oj, oj, vad sparsamt befolkat det är här. På förmiddagen kör vi timme ut och timme in utan att se vare sig folk eller hus. Öknen blir lite mer savannlik och vi ser en del bambis och zebror. Vi kör offroaad upp till foten av ett berg där vi bushcampar. Ser nåt djur men de verkar inte lika intresserade av oss som vi av dem.
Här sitter vi nu och dricker kaktus saft och tittar på stjärnorna. Såg precis ett rejält stjärnfall som såg ut som en explosion när det brann upp i atmosfären.

 

September 20, 2012 • Posted in: 02 Namibia, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “19 Sept, Namibia”

 1. Lennart - September 20, 2012

  Hej!

  De där stängslen längs vägarna, varför fanns dom där? Det är väl knappast älgstängsel?
  Kan man få receptet på kaktussaften? Verkar intressant att man springer omkring naken och ser stjärnor som exploderar!

  Lennart

 2. Lennart - September 21, 2012

  Läste i morse en artikel i DN om jordens äldsta folkgrupper, san- och khoifolket i södra Afrika. Lever tydligen främst i bushen i Namibia o Angola. Träffar ni på urinnevånare som dessa, eller håller dom sig undan när ni kommer farande?
  Lennart

 3. Anonymous - September 22, 2012

  Hej Lennart!

  På vissa ställen har de djur innanför staketen men de allra flesta ställen är tomma. Tror bara att de vill stänga in sin egen mark.

  Kaktus saften köpte vi färdig men hemgjord.

  Nej, det håller sig inte undan från oss. Många byar på landsbygden talar bara lokala stamspråk men det är ont om helt “isolerade” folk, de flesta människor är mer eller mindre påverkade av omvärlden. Men vi letar runt. =)

Leave a Reply