19 Mars Zimbabwe och Botswana

Går upp tidigt för att se solen gå upp vid vårt vattenhål. Flodhästarna kliver i stax innan den gått upp. De skapar intressant frukost-TV åt oss genom att ge ifrån sig ett dova skrattljud, spruta vatten och utöva nån hångel-liknande aktivitet.

Vi kör genom parken norrut till vad vi trodde skulle vara den mer befolkade delen, men även här är vi helt själva. Vi passerar den största entren som bland annat skulle ha lodge och restaurang, även här står allt öde och ser förfallet ut. Kul körnig genom en massa lerhål men trots att parkvakterna säger att de har problem med för många lejon här så var de bättre på att hålla sig undan från oss än att vi var på att leta upp dem. Det är lite för grönt och bevuxet för att kunna se dem så här tätt efter regnperioden. Andra djur blev det dock och impalas var en ny bekantskap. Bara några mil utanför parken tar vi en grusväg till Botswanas gräns. Det var bara en innan som passerat den senaste veckan så det var inte direkt nån kö.

I första staden fungerar inte bankomaten och ingen vill växla dollar. Tur vi har diesel, vatten och mat så vi klarar oss till nästa bankomat 20 mil bort.

När vi letar bushcamp dröjer det inte länge innan vi blir inbjudna av några bönder att bo hos dem. De hälsar oss varmt välkomna och kramar om oss och hälsningen innefattar även en axel-till-axel-dunk. Han klappar boskapet och presenterar alla 54 st, varav en skadad efter en lejonattack nyligen. De har tydligen masssa problem med lejon som tar boskap och hundar. De gräver ner knivsegg och hänger upp aphuvuden för att försöka hålla dem borta. Det står en smal stege lutad mot ett träd. En höna klättrar upp. En till. Tuppen springer och föser upp hönorna i trädet, sen går han runt och kollar så ingen är kvarglömd innan han själv går upp för att sova i trädet. De sover där varje natt för att undkomma rovdjuren. Imponerande! De ska tydligen glidflyga ner imorgon bitti, vore kul att se. En kyckling är för liten för att komma upp så den får sova i köket.

VÅRT BOTSWANA NR: +26775735264

March 21, 2012 • Posted in: 11 Botswana, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

One Response to “19 Mars Zimbabwe och Botswana”

  1. Monica - March 22, 2012

    Ha, ha… med flodhästarna 🙂

    Vilken kärlek med djuren, verkar vara en underbar familj. Underbart att träffa så härliga människor.

    Det är så fantastiskt att läsa om alla era upplevelser! Tack!

    Ha det fortsatt bäst!

Leave a Reply