18 Okt, Kongo Brazzaville

Vi fortsätter på den lilla vägen i riktning mot Gabons gräns. Inga bilspår alls. Är det ett litet träd mitt i vägen?! Nej! Panikbroms. Det var en vänlig själ som markerat att vägen rasat. Det saknades 2 meter och en stor stock låg och pyrde, troligtvis en bro som brunnit ner. Vi fick gräva och rensar sly så vi kunde köra runt. En timme senare var det samma sak igen men vi tar oss förbi även den.

Vi kör norrut, ut fel håll. Vi vill västerut till vägen där gränsposteringen till Gabon finns men har inte kommit ett endaste dugg närmare sen igår. 5-10 mil från närmsta väg som är utmärkt på nån pappers- eller GPS-karta. Inte en människa att fråga om vägen.

I ett av våra försök att ta oss västerut kommer vi in till en övergiven avverkningsby. Spöklikt, som taget ur en film, stommar av hus som blivit länsade, resterna av en marknadsplats, annans och tomatodlingar och en massa kinesiska konservburkar. Vi kikar runt och bestämmer oss för att slå läger tidigt här.

I sällskap av alla regnskogsljud lagar vi mat över öppen eld och den avslagna varma ölen smakar förvånansvärt bra. När åskan börjar närma sig drar vi upp våra presenningar över ett marknadsstånd som regnskydd. Skyfallet blir en välkommen dusch med nästan lite bastulik torkning vid elden efteråt. Grodor, insekter och fåglarna höjer volymen på musiken till rekordnivåer för att överrösta regnet. Rena och fräsha kryper vi till kojs. Inte alls dumt! =) Hoppas regnet slutar tills imorgon så vi kan ta oss fram…

 

October 20, 2012 • Posted in: 05 Kongo Brazzaville, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “18 Okt, Kongo Brazzaville”

  1. Runa - October 21, 2012

    Häftig växt! Skulle vara kul att besöka er nå’n dag ibland.
    Måste återigen berömma fotografen, och naturligtvis beröm även till textförfattaren!

  2. Ronnie o Lena - October 21, 2012

    Tackar, tackar! =)

Leave a Reply