18 Mars, Hwange, Zimbabwe

Somnade blickandes ut över en stjärnaklar himmel. Som extra krydda vaknade vi några gånger under natten av djurens läten.

I gryningen rullar vi in i parken som innehåller världens största elefantpopulation. Under dagen ser vi lite elefanter, zebror, krokodiler, flodhästar och gnuer. Äter en trevlig lunch ute på ett fält, där vi får besök av en giraff som dricker vatten. Ser roligt ut!

Men det är på kvällen det blir riktigt häftigt. Vi campar alldeles vid ett vattenhål. Vi sitter i några timmar och tittar i väntan på solnedgången. Först ser vi bara krokodiler och flodhästar. Flodhästarna börjar bli mer aktiva nu och gäspar fint för oss. Sen kommer det djur från alla håll och kanter – zebror, waterbucks, vårtsvin och elefanter. När solen nästan gått ner helt så tycker flodhästarna det är tillräckligt svalt för att gå upp (vilket tyvärr gav för dåligt ljus för en vettig bild). För första gången får vi se dessa häftiga djur på land! Vilken härlig kväll, själva med djuren på savannen. =)

En liftre togs upp och det packades på afrikanskt vis:

March 20, 2012 • Posted in: 10 Zimbabwe, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

2 Responses to “18 Mars, Hwange, Zimbabwe”

  1. Monica - March 20, 2012

    Va häftigt att få se Flodhästarna gäspa och ovan vatten. Man känner lite av magin i bilderna, och för er måste det har varit en oförglömlig kväll.

    Fantastiskt! 🙂

  2. Ronnie o Lena - March 22, 2012

    Ja, det var verkligen en kväll att minnas. =)

Leave a Reply