18 Jan, Senegal – Gambia

Alldeles innan Gambias gräns möter vi tungt beväpnade och sammanbitna senegalesiska soldater på väg till Mali. Vi tar en liten gräns, i loggboken syns att det var en månad sen det sist passerade en bil.

Vi åker förbi ännu en super flott SOS-barnby, det är inte utan att man börjar fundera. Varför måste de bygga 10 gånger flottare än alla andra hus? Vore det inte bättre att hjälpa 10 gånger fler barn?

Väldigt trevliga och hjälpsamma människor i detta land! Även om de flesta polis- och militärkontroller bara är nyfikna och tigger pennor så drar det ändå ner betyget att man blir stannad varje mil. Efter ett besök hos den lokala silversmeden blir snart den fina asfaltsvägen till dammig grusväg.

Avslutar dagen med en båttur på Gambiafloden i solnedgången. Massa fåglar och hoppande småfiskar. Några hoppar en meter upp och en landar till och med i båten – snacka om lättfiskat! =D

January 20, 2013 • Posted in: 18 Gambia, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “18 Jan, Senegal – Gambia”

 1. Lennart Larsson - January 21, 2013

  Var det någon av er som vågade rikta sina teleobjektiv mot de senegalesiska soldaterna 😮 ?
  Flotta barnbyar, ja så blir det med de flesta biståndsprojekten, måste bli fina skrytbilder att visa upp för bidragsgivarna. Är väl arkitektritat och västerlandsanpassat av någon som aldrig satt sin fot i Afrika.
  Båtturen på Gambiafloden ser härlig ut, skönt att inte behöva ratta själv för en gångs skull? Tobbe spanar han efter farliga flodhästar? Tyvärr verkar det inte som han använder sin för resan inköpta kamera så mycket.

  (18f) Är det en bild på den lokala silversmeden? Isåfall verkar det tunt med möjligheten att införskaffa några presenter så här i slutet av äventyret.

 2. Ronnie - January 21, 2013

  Japp, det är den lokala silversmeden! =) Men nu har vi kommit ut till Gambias kust och här är med råge turistigt nog att köpa drivor av krims-krams i både silver och plast! =P

 3. Monica - January 23, 2013

  Vad häftigt med fisken! 🙂

Leave a Reply