17 Dec, Sinai Bergen – Kairo, Egypten

Efter en kall bushcamp uppe i Sinai bergen slingrade vi oss västerut genom det mäktiga landskapet. På Sinai halvöns västkust lagar vi lunch vid stranden och badar i Röda Havets härliga vatten.

Det är ett femtiotal bilar i kö till macken. Det är bensin brist. I trängseln runt den enda fungerande pumpen går det hett till. Det skriks, knuffas, viftas med sedelbuntar och tomdunkar. Folk passar verkligen på att bunkra bensin. Det skvätter hej vilt när en nerlastad pickup med fyra välfyllda oljefat utan lock rullar ut från macken.

Polis och militär kontrollerna blir slappare men trafiken blir betydligt hetsigare när vi i solnedgången närmar oss Kairo. På motorvägen ligger en del lastbilar konstant i vänsterfilen och en del konstant i högerfilen så alla kör slalom i mellan. Vi förstår inte alls logiken i mörkerkörningen, bilar som kommer ikapp bakifrån blinkar med helljuset några gånger innan de slår av ljuset helt! En del kör helt utan, det tycks inte spela någon roll vilken sida man kör om på. Filer ignoreras helt, och alla ligger i bredd huller om buller med nån decimeters marginal. Använder någon blinkers är det förmodligen för att de har glömt stänga av den. Tutorna används däremot flitigt och är en nödvändighet för att inte bli påkörd. Högra filen är allt som oftast upptagen av havererade bilar eller självmordbenägna människor som vill lifta. Istället för varningsblinkers såg vi några gånger lastbilschaufförer som gjort upp en eld på vägen, elda bildäck och liknande.

Kör till en camping i utkanten av Kairo i närheten av Pyramiderna. Här hade vi tänkt stanna tre nätter.

Vårt egyptiska telefonnummer: +201017662492

EgygtBergBilEgyptenBilStrand

December 18, 2011 • Posted in: 03 Egypten, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

One Response to “17 Dec, Sinai Bergen – Kairo, Egypten”

 1. Johanna och grabbarna - December 18, 2011

  Hejsan!
  Har precis besökt mina föräldrar i Gränna. De håller på att packar för fullt för att besöka er i Egypten. Hoppas att allt ordnar sig med alla “papper” och att ni får en härlig jul och en fortsatt underbar resa.
  Ta väl hand om mamma och pappa!!
  Kram
  Johanna, Frippe, Arvid och Knut
  (We love you Gege)

Leave a Reply