16 Okt, Kongo Brazzaville

Vi fortsätter längs huvudvägen, som är som en svensk grusväg, några mil tills vi svänger av inåt landet, lockade av vad som enligt papperskartan anges som dense rainforest. Vi passerar ett ”Fauna Reserva som består av massa gröna mjuka kullar.

Lagom till lunch kommer vi in i en liten by. Jag frågar efter en restaurang eller nånstans att köpa mat.
– Det finns inget förberett. Kan hon laga mat? frågar mannen och pekar på Lena. – Oui! (Ja). Halva byn involverar sig och hjälper oss. Mannen tar med oss till ett hus där den lokala skräddaren håller till. Han säljer tydligen ägg också. Några stora, förmodade ankägg och några små kompletteras med lök och bröd från andra ställen. Han hämtar bänkar åt oss till sin eldstad, lägger ihop den brinnande veden som strax tog eld. Där gör vi en gemensam insats och gör omelett med bröd. Till skillnad från Kongo Kinshasa så vill folket jätte gärna bli fotograferade här i Konga Brazzaville, alltid roligt att få visa dem korten.

Efter några andra trevliga möten i andra byar med möbeltillverkare och krokodilförsäljare svänger vi av till en ännu mindre väg som inte finns med på GPS kartorna. Där stannar vi och hikar runt i regnskogen. Riktigt tät vegetation, vi får röja väg med kniv och påk i brist på machetes för att kunna ta oss fram. Lite lianklättrande senare så skall vi ta oss tillbaka. Men va fan. Var kom vi nu ifrån? Det var lite lurigare än man kunde tro att hitta tillbaka till bilarna men det gick efter några försök.

För en gång skull uppskattar vi att det var en plätt där det inte var regnskog, vi kör in i det meterhöga gräset och går hand i hand runt för att trampa ner en plätt som blir vår campingplats för natten. Lite små-grodorna-hopp ger ytan en sista touch. Under middagen ser vi blixtar, kommer regnet snart mån tro?

 

 

October 18, 2012 • Posted in: 05 Kongo Brazzaville, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

One Response to “16 Okt, Kongo Brazzaville”

  1. Annika - October 19, 2012

    Tur att ni inte gick vilse! Det är väldigt roligt att följa er spännande resa här på bloggen. Jag blir allt lite avundsjuk när jag läser om era äventyr och ser de vackra bilderna. Kul att Anders får öva klättring i djungeln!

    Kram/Annika

Leave a Reply