15 Nov, Limbe, Kamerun

Amanda ger sig av tidigt på morgonen för att bestiga Mount Kamerun. Vi andra tittar på gorillor, schimpanser och mandriller som farit illa som de tar hand om i ett hjälpprojekt.

Fascinerande djur och kul att se dem då vi ändå har vistats i deras hemtrakter ett bra tag. En gorilla skruvar på vattenkranen för att dricka, en annan har en petflaska att dricka ur. Vi hade hört att det inte var som ett zoo och hade det bra, men det vete fan. Ser tyvärr inte att de är lyckliga bakom gallerna. Några små apor har tagit sig utanför men flyr ändå inte utanför området, men en gorilla kastar stora stenar på elstängslet och en tittar förtvivlat upp på muren. -Hur ska jag lyckas ta mig över? En annan gammal ser förskräckligt uttråkad ut, som om han bara gett upp. Synd att de inte får leva sina liv i det fria men ändå bra att det finns folk som tar hand om dem om det nu inte går.

Tillbaka till hotellet och poolen! Plums! Och givetvis lyckas maratonlöperskan Amanda bestiga och springa ner för det 4095 meter höga berget!

November 17, 2012 • Posted in: 07 Kamerun, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “15 Nov, Limbe, Kamerun”

 1. Monica - November 18, 2012

  Bedrövligt sorgligt med aporna, då inser man vikten att inte komma för nära, infiltrera sig så mycket för då blir det fel.
  Wow för Amanda! Vilken grej! Hoppas hon har en FB-sida/blogg eller nått och når ut med att hon gjort detta. Foto??

  Ha det bäst, Kamerun verkar verkligen speciellt!

 2. inger - November 18, 2012

  Fina bilder på aporna men så synd att dom måste sitta bakom galler. Kul att Amanda “fixade” berget. Vi börjar bli lite härdade här hemma. Vet att hon är verkligen i sitt esse nu ,vår egen “Renata Chlumska” borde jobba som er med äventyrs-resor….:) Kramar till er alla från mamsen och Familjen. Ha det så bra i fortsättningen !!!

 3. wesslan - November 18, 2012

  grattis på namnsdagen i förskott elisabeth i morgon måndag

Leave a Reply