13 Nov. Ebodje, Kamerun

Med paradisstranden i backspegeln går färden ut till huvudvägen tämligen smärtfritt eftersom vi redan röjt vägen igår. Men på huvudvägen norrut blev det snart andra bullar.
Lerigt, ännu lerigare och ja, in i helvete lerigt och halt. En 500 meter lång raksträcka ser ut som ett lerbad med nedkörda djupa spår. Tar man fart så glider man dit vägen lutar och kör man för långsamt är det lättare att köra fast. Byborna samlar sig snart och försöker hjälpa oss. När vi står som bäst och skyfflar igen stora hjulspår och försöker komma loss efter en fastkörning kommer det fem stora timmerbilar. De har bra framkomlighet och dundrar på utan att bry sig om nåt går sönder, det viktiga är bara att de tar sig genom surhålet. De drar loss oss, bra men mest för att komma förbi själva. Sen är det lika djupa spår igen. Vi börjar om och gör ett bättre förarbete och yeay! Vi tar oss galant genom! Nöjda rullar vi vidare. 1 km. Sen är det nästa lerhål. Ser lättare ut men en bil sitter fast i mitten och blockerar. Vi hjälper den upp och kör vidare till byn Eboje, där det skall finnas en massa havssköldpaddor som lägger ägg på stranden så här års.
Härlig strand, tar det lugnt och badar. Några killar som driver ett sköldpaddsprojekt här skall leta upp några när tidvattnet går ner ikväll och sen hämta oss. Hittade inga men det blev en riktigt skön eftermiddag vid stranden i alla fall. Natti!

 

November 15, 2012 • Posted in: 07 Kamerun, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

Leave a Reply