13 Mars, Bushen – Livingstone, Zambia

Tio mil öster om Livingstone tänkte vi kika på några hällristningar som vi hittade på en av pappkartorna. När vi stannar och frågar efter vägen visar de in oss på en liten smal grusväg. De ringde ett samtal och sa att vi ska fråga efter hövdingen i byn Makaou så skulle han kunna visa oss. Till slut hittar vi den lilla byn och hans hem. Dessvärre är han iväg på ett ärende till grannbyn.

Vi går dit tillsammans med hövdingens son för att hämta honom. Träffar massa trevligt folk i de små byarna på vägen och blir runtvisade på gårdarna. Vi blir bjudna på Bush-Fruits, stenhårda frukter med snorkletiga kärnor i som smakar sött. Smakar även Guava och sockerrör.

Möter så småningom hövdingen och visar honom kartan och berättar vad vi vill se. det är ingen som har ringt honom men han försöker lista ut vad vi vill se ändå. Men det närmaste vi kommer är en typ av sten som de maler ner och gör grå färg av. Tillbaka vid bilarna visar de kyrkan med trummor istället för orgel. Han samlar byns äldre för att försöka lista ut vad det är vi vill se. Ingen tycks känna till några hällristningar men vad gör det när vi fick andra upplevelser över förväntningarna i alla fall. =)

I Livingstone stannar till på en däckverkstad för att rikta och balansera hjul som har fått stryk och blivit skeva och buckliga under resan. En högst tvivelaktig balanseringsmaskin gör mig dock lite skeptisk till resultatet. Jaja, det återstår att se. Annars finns det säkert andra däck-nissar som kan göra ett försök i Zimbabwe. Campar på ett Backpackingställe.

Solcellspaneler!

 

 

March 14, 2012 • Posted in: 09 Zambia, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

Leave a Reply