12 Nov, Sydvästra Kamerun

Vi kör till Equatorial Guineas gränsstad Campo innan den leriga vägen leder oss norrut längs kusten. Grönt och fint men den tjocka regnskogen gör också att vi inte kan ta oss ner den ynka kilometern eller två till stranden. Till slut kommer det en traktorstig åt rätt håll. Vi får röja väg och vada genom lerhål och har bara 300 meter kvar när den vänder norrut. Vi kämpar på i en timme till. Strax innan vi var på väg att ge upp ser vi några människor. De håller på att röja med machetes de också och mäter inför ett framtida vägbygge. De hjälper oss och hugger av träden minst 5 gånger så fort som vi, känns som de har betydligt bättre teknik med macheten!

Voala! Där har vi det! Vår egen strand, känslan är obeskrivlig när vi springer ner i det varma vattnet, för ivriga att ens ta på oss badkläderna. Inte en människa så långt ögat når, en paradisstrand helt för oss själva! Wow, wow, wow! Efter lunchen bestämmer vi att vi stannar här i natt. Tar en lång strand promenad som blir till rena vattengympan pga tidvattnet. Äter middag i solnedgången, härligt!

November 14, 2012 • Posted in: 07 Kamerun, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “12 Nov, Sydvästra Kamerun”

  1. Inger - November 14, 2012

    Härliga bilder …! Måste vara underbart att få ta ett dopp i öppet hav, i värmen och efter mycket slit att nå fram till stranden.

  2. Monica - November 15, 2012

    Wow verkligen egen strand -exklusivt! Vilken tur att ni inte gav upp och att de hjälpte er. Vilken känsla, vi får en glimt av den tack vare de fina bilderna! Lyckostar, och ni jobbar verkligen för de. Ha de bäst! 🙂

Leave a Reply