12 Mars, Sydvästra Zambia

30 mil väster om Lusaka kikar vi på ett sisådär intressant museum och fina träskulpturer. Gick på marknaden som de tycks ha vägrat flytta på trots att dragit järnvägen tvärs igenom. Mitt i låg järnvägsstationen som hade stora kranar för att fylla ånglok med.

När vi letade bushcamp kom vi fram till en liten sjö som vi slog läger vid, med några hyddor inom synhåll. Det tog inte lång tid innan våra grannar kommit och hälsat oss välkomna. En tant insisterade på att vi skulle flytta bilarna och bo på deras gård så det gjorde vi. Alldeles bredvid tobak och majs odlingen. John tog fram fotbollen och snart var halva byn i gång. =) Riktigt stjärnklar och fin natt.

March 12, 2012 • Posted in: 09 Zambia, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

3 Responses to “12 Mars, Sydvästra Zambia”

 1. Syster yster - March 12, 2012

  Vad mysigt ert nattläger ser ut. Fungerar det bra att bo tillsammans i era taktält? det måste vara speciellt att resa som ni gör med tanke på att det inte verkar vara så mycket “rum” för en privat sfär. Jag kan anta att er resa innebär fantastiska upplevelser (ser så ut på bilderna). Vad är bäst med att resa som ni gör och vad är mest påfrestande? Hoppas ni har en fortsatt härlig resa. Kram till er alla och en extra stor till lillebror

 2. Ronnie o Lena - March 14, 2012

  Ja, känner man för att ha mer privatliv kan man alltid ta in på ett rum när tillfälle ges.

  Det bästa är helt klart att man vi kan stanna var man vill och komma bort från huvudvägarna. Oftast där man får det bästa upplevelserna och roligt att inte bara gå i andra turisters fotspår.

  Mest påfrestande för min och Lenas del är absolut att göra den löpande planeringen, bokföringen, hålla efter bilarna m.m.

 3. Sabina - March 15, 2012

  Vilka fantastiska människor ni träffar, deras gästfrihet och att få ta del av hur de lever. Vad ni måste känna tacksamhet?

  Där verkar också rätt bördigt – är det de?

  Ha det bäst! Sabina

Leave a Reply