11 Okt, Kongo Kinshasa till Cabinda

Den lilla vägen blir allt mindre, det syns inte längre några bilspår alls och vi får motstånd av djupa fåror, lerhål och vi gör etappens första vad med bilarna. Vi håller ungefär samma takt som en man som leder sin cykel, i lerhålen går han förbi och sen kör vi om honom, gång på gång.

När vi stannar i en bambuskog för att kika på detta coola jättegräs kommer det folk från en by som vi inte ens sett och är nyfikna på oss. En kille har en hemmagjord gitarr som ger ifrrån sig förvånansvärt bra ljud för att varea byggd med så enkla medel. Axel testar den och drar av en låt. En kille kommer för att visa sin mink-unge (eller var det nu var), en man visar stolt upp sin musköt. Vi tar adressen till byn och hoppas kunna skicka bilder till dem. På vägen till cabindas gräns passerar vi även några oljeriggar.

Gränsen tar sin tid och trotts att de till en början säger att det inte ens finns multentry visa til Angola och att de inte kände igen tullpapperna som tulltjänstemännen i södra Angola utfärdat så kommer vi in utan större problem. I staden Cabinda får vi sova på ett, vad vi tror, är ett missionshem alldeles gratis och vår taxichaufför hittar en pizzeria åt oss. En riktigt god avslutning på en riktigt kul och händelserik dag!

 

 

October 13, 2012 • Posted in: 04 Kongo Kinshasa, Cabinda, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

2 Responses to “11 Okt, Kongo Kinshasa till Cabinda”

  1. John - October 14, 2012

    Jag ser att Simba badar! 😀

  2. Ronnie o Lena - October 15, 2012

    Japp! Alttid kul! =D

Leave a Reply