11 Nov, Campo Reserve, Kamerun

Vi tar oss ut på en grusvägen och stannar vid en bäck och tvättar oss och äter frukost. Vägarna är sliriga och vi får bitvis användning för både fyrhjulsdrift och diffspärrar. Vi kommer fram till en liten by lagom till lunch. Några små restaurnger finns allt och killen som sitter och gnager på en liten skalle säger att de har väldigt god bushmeat (råtta m.m, se bild). Känns inte jätte lockande utan vi tar omelette istället. Halva byn tycks angagera sig, jätte snälla och visar oss toalett, springer runt och köper ingredienser från höger och vänster. Mätta och belåtna rullar vi in i Campo nationalpark, där det bland annat skall finnas gorillor, elefanter och bufflar men den täta regnskogen ger tyvärr ett effektivt insynsskydd. Vi får klara instruktioner om att vi inte får sova i parken men i en checkpoint mitt i parken låter skogvaktarna oss ändå sova där, mitt i parken. Vi blir visade till en större bäck där man kunde bada. Efter en långpromenad hoppar vi i. Åh, va skönt! Och naturen runt ikring ser ut som en filmkuliss. Vilket paradis! =)
Självlysande små insekter i gräset blinkar som en julgransbelysning när solen gått ner.

November 14, 2012 • Posted in: 07 Kamerun, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “11 Nov, Campo Reserve, Kamerun”

 1. Inger - November 14, 2012

  Såg så härligt ut på bilden, när den Afrikanska kvinnan stod där och vinkade till er kolonn” I en liten, liten by… i landet Kamerun.

 2. Lennart - November 15, 2012

  Måste säga att ni är bra på att ta er ur situationer som uppstår, såväl med fyrhjulsdrift och diffspärr som med hjärna och munläder!
  Men den stackars myrkotten lever ju! Hade det inte varit barmhärtigare att äta upp den? Den lär dessutom vara en delikatess.
  Bra bilder som vanligt!

 3. Ronnie o Lena - November 15, 2012

  Och en fridlyst delikatess… Ja, den lever. Ofta de gör så med djuren som säljs, för att hålla dem färska får man anta.

Leave a Reply