9-17 Februari

9-11 Februari

Badar och njuter av livet hela dagarna. Ronnie börjar tyvärr bli sjuk med illamående, 39 graders feber som stiger kraftigt på kvällar och nätter.

12 Februari

Hämtar Peter på flygplatsen i Accra innan vi åker till Kakum nationalpark och går runt bland trädtopparna i regnskogen. Åker ut till Desertrose och sover där.

13 Februari

Besöker en riktigt idyllisk fiskeby omgärdad av gröna kullar som är uppdelad av en flod. Det finns bara en gångbro över vilket gör att det inte finns några bilar eller vägar alls genom byn. Smala gränder där du knappt kan gå två i bredd mellan de många små lerhyddorna med halmtak. Folket är lika glada och välkomnande som vanligt i dessa trakterna. =)

Har starka misstankar om att jag (Ronnie) fått Malaria, passar på att köpa en tre dagars dunder-malariakur i apotekshyddan och börjar knapra för säkerhets skull.

14 Februari

Tre killar från Sverige som kör Nordkap-Sydkap har kommit på besök. Har haft kontakt med dem innan och passar på att träffas då vi råkar vara i Ghana samtidigt. Dan, Johan och Jonatan, treviga grabbar! www.capetocape.se De hade haft mängder av bilproblem men var glada ändå, hoppas turen vänder för dem.

Tanken var att vi skulle till Ankasa regnskogsreservat men jag mår alldeles för dåligt så Ekrem och Peter åker själva. Vi försöker istället hitta ett sjukhus som kan utföra ett malariatest så vi vet säkert. Åker runt till sex olika sjukhus i olika städer men ingen av dem kan hjälpa oss för att det är Söndag. Alla tycker dock vi är väldigt konstiga som vill ta ett malariatest utan tyckte jag bara skulle fortsätta med Malariakuren.

15 Februari

Börjar äntligen känna mig lite bättre men Dan börjar känna sig vissen så vi åker till närmste sjukhus för att testa oss ändå. Frågar om det går bra att göra ett blodprov idag.

– Yes, ni ska bara fylla ett sånt här formulär först där borta.

Efter att ha suttit nån timme i ett ganska obegripligt kösystem så får vi tag i blanketten och fyller i den. Sen ska det betalas i ett annat rum, sen tillbaka till blankettluckan med ett kvitto. Sen får vi sitta på ett par andra bänkar som var en kö till en sjuksköterska som tog tempen och och blodtryck på alla patienter. Sen var det dags för nästa kö in till läkaren. Några hönor passerar. En get…Bää. Helt normalt i Afrikanskt sjukhus. Men nu börjar man ändå tröttna lite på alla köer. Går runt och letar efter labbet för att se om man kan sticka till dem en slant för att få gjort testet med en gång. Hittar ett par studenter som säger att labbet är rivet pga ombyggnad. Tycker det låter väl otroligt eftersom vi uttryckligen bett om ett blodprov så tillbaks till läkaren. När vi får komma in får vi det tyvärr bekräftat och blir skickade till nästa stad…

Hittar labbet och får äntligen det gjort. Men labbkillen vägrar säga om han hittade några malaria parasiter i sitt mikroskop, det var inte hans uppgift. Han gav oss istället en för oss helt oläslig lapp som vi skulle ge till läkaren. Inga mer köer för oss, nu bufflade vi oss in hos en läkare och bad henne läsa upp vad det stod på lappen. Inga malariaparasiter funna men det var inte alltid testet stämde. Kanske var för att jag var inne på sista dagen av malariamedicinen eller så har det varit nåt annat.

Börjar resan norrut och kör till Kumasi.

16 Februari

Febern borta, skönt! Snart är jag väl helt frisk. Försökte hitta nåt ställe som hade kaffe och frukost men hamnade på en pub som inte hade något av det. De sprang och lånade en kaffebryggare av grannen innan de upptäckte att det var strömavbrott. Någon släpade fram gasolen istället medans en annan sprang för att hämta vatten. Kaffet fick Ekrem stå för. Verkligen många som engagerade sig för en kopp kaffe, den fick drickas med andakt. =)

På kvällen kommer vi fram till Mole nationalpark.

17 Februari

Jag och Lena stannade på campsiten. Ekrem och Peter åkte iväg med den vita bilen på Safari. De lyckades reta upp en elefant som började tuta och flaxa med öronen samtidigt som den tog några snabba steg mot dem. Efter safarit på campsiten när vi satt och åt fick vi besök av en massa babianer. Han som satt närmast tyckte det var ett perfekt tillfälle att runka på!

Efter maten skulle Ekrem jaga bort babianer men det slutade med att han flydde i panik till bilen med babianerna hack i häl. Slappar vid poolen. Jag börjar även få tillbaka lite aptit nu.

February 18, 2010 • Posted in: Expedition Västafrika 2009-2010

5 Responses to “9-17 Februari”

 1. Jessica - February 18, 2010

  Ni får då vara med om allt som man bara kan drömma om. Skönt att du är bättre nu Ronnie, jag blev lite orolig när jag fick höra om att du kanske hade malaria och ni letade sjukhus men inte hittade något. Det är så härligt att läsa det ni skriver, det är verkligen en höjdpunkt varje gång jag ser att ni har loggat in på bloggen.
  Hälsa Lena att jag ska ner på intevju nu för bc-jobbet den 24 februari så nu är det bara att hålla tummarna.

  Må gott nu och hälsa alla och ta hand om er.
  Kram Jessica

 2. Monica - February 18, 2010

  Hej på er!
  skulle precis ringa idag för att jag inte hört något och ingenting på bloggen. Hann se innan jag stack iväg att ni skrivit, men läst först nu. Låter jobbigt. Säkert nu att det inte är malaria ?? Mår du bra nu?

  Mycket bestyr för vardagliga saker – men det blir ju ett äventyr även de enkla då ha, ha..

  Svenska snökramar. Nu snöar de igen… 🙁
  Monica

 3. admin - February 25, 2010

  Formodligen var det malaria och efter att jag atit malariakuren sa ar det bra och jag har inga malariaparasiter kvar i blodet.

  Vad roligt Jessica, jag har tankt pa det. Hoppas verkligen du far jobbet! =)

  Lena har ingen mobil langre (Sen 12feb), bara sa alla vet. SMSa Ronnie istallet.

 4. Brato - February 26, 2010

  Jäklar …man bara drömmer om sånt …hur fick ni iden att resa ner och gjorde ni någon research innan resan ? hej svejs

 5. admin - March 18, 2010

  Vi ville helt enkelt ha lite äventyr och uppleva mer exotsika saker än vad man normalt får på en “vanlig” semester. =)

  Ja, man får göra en hel del reserch innan så man har full koll på visumregler och tullhandlingar för bilen.

Leave a Reply