1 Jan, Burkina Faso

På morgonkvisten köper vi färska baugetter och kör ut på savannen för att äta frukost i morgonsolen. Längs småvägarna stannar vi och kikar i byarna. Handlar tokbilligt tvättmedel och kryddor i hyddorna och tittar på ungrana när de spelar fotbollspel. Vi blir hälsade välkomna av alla vi pratar med, trevligt!

Här ser de små gårdarna ut som fort med sina små runda hyddor i hörnen och lermurar i mellan. Vi stannar och hälsar på hos en familj som gärna visar oss runt. Vi blir bjudna på, vad vi tror heter Dolo, ett mindre välsmakande vin. De små runda dass-stora hyddorna utanför är skafferi för vad de kallar majs men då rakt inte ser ut så. Klasar med en mjölig frukt som de använder för att göra vin inne på gården. Hon visar oss hel processen och blir djupt rörd, som om hon vunnit på lotto när vi vill köpa en flaksa vin av henne för motsvarande 65 sek.
Efter vi har inspekterat ett stort baobabträd följer vi efter en cyklist som är väldigt omtänksam och mån om att vi tar oss upp till huvudvägen. När vi närmar oss huvudstaden Ouagadougou blir det ännu fler cyklar längs vägkanterna och det är körning på mittlinjen som gäller. Får campa på ett hotell med pool som vi blivit tipsade av några engelsmän som vi träffat i Ghana. Inte alls dumt.

January 5, 2013 • Posted in: 14 Burkina Faso, Expedition Sydafrika - Västafrika - Sverige 2012-2013

3 Responses to “1 Jan, Burkina Faso”

 1. Monica - January 6, 2013

  Vad intressant att se och gott att kunna glädja kvinnan!

  🙂 Monica

 2. Lennart Larsson - January 6, 2013

  (1d)Vem behöver släpkärra när det finns obegränsad lastyta
  uppåt.
  (1e)Inga “mammas köttbullar med lingonsylt” i hyllorna :d.
  (1f)Ser ut som ni kommit ifatt en 2x2expedition med sitt
  1-mans tält baktill.
  (1k)Huvudvärk :p :s på pet-flaska med systembolagspriser, ja
  den goda affären lär hon inte glömma i första taget, och inte de som dricker det heller :b.

 3. Ronnie & Lena - January 7, 2013

  Haha 🙂

Leave a Reply