Recensioner från tidigare deltagare:

Ett äventyr är inget äventyr utan en rejäl utmaning! Att ta sig fram på leriga vägar i Afrikas regnskog under regnperiod ÄR en rejäl utmaning. Blod, svett och tårar i harmoni med glädje och skratt. Nyfunna vänner och närheten till Afrikas kultur och natur ger en resa på detta vis minnen för livet. Jag har fått uppleva Afrikaprecis så som jag velat. Nära och äkta på platser svåra att hitta. Tack 4x4 Expedition för att ni gett liv i min drömresa.
/Anna E

Jag valde att åka med 4x4 Expedition Sweden för att jag ville prova något nytt och annorlunda. Jag har åkt på charter, åkt med bil och husvagn och backpackat mig runt i världen förrut men dessa sätt har på ett eller annat sätt begränsat min rörlighet. Med 4x4expedition.se har jag kommit till ställen jag inte skulle ha ha kunnat nått annars. Upplevelserna och friheten slår allt hittills. Jag åkte tre etapper genom Afrika och har nu bokat in mig på 3 etapper nästa år.
/John W, 3 Etapper

Motsvarade alla förväntningar och mer där till. En resa jag absolut inte vill ha ogjord. Om tillfälle ges, följer jag gärna med än en gång. Underbart sätt att se världen på. Mer kultur och natur än vad du någonsin får ta del av under en "vanlig" resa. 4x4 är proffsiga i sitt sätt att hantera alla situationer. Inger en trygg familjär känsla vid första mötet. Kan inte annat än att gilla dessa människor. Lycka till på er fortsatta resa, vart den än bär hän! Ett minne för livet!
/Martin D, 2 Etapper

Enligt mig det bästa sättet att uppleva Afrika. Kan man stå ut med lite smuts och snarkande sambos får man en upplevelse man aldrig kommer glömma!!
/Henrik E, 3 Etapper

Det har varit en unik resa och ett äventyr olikt något annat jag varit med om. Jag hade aldrig kommit nära liknande platser och upplevelser om resan gjorts med någon annan. Mycket av det goda, att få uppleva Afrikas djur, natur och kultur men också kalla nätter och dagar när jag varit helt sönderbiten av diverse insekter. En resa som ger perspektiv som jag aldrig ska glömma.
/Axel R

Är helnöjd med resan och har haft det riktigt fint! Kommer sakna alla goa människor och äventyren. Ett ultimat sätt att se Afrika på!
/Tobias W.

Jag är glad att jag tog resan, tycker att mötet med andra människor och kulturer har varit mycket intressant. Maten var kul, andra miljöer än granskog var kul att se.
Jag är helnöjd!
/Fred B

Ett mycket spännande och annorlunda sätt att resa. Jag hade gärna åkt med längre 3 veckor kändes lite väl lite för att hinna komma in i det. Ronnie och Lena gör ett fantastiskt jobb, synd bara att de inte har chans att njuta mer. Jobbet verkar ta upp väldigt mycket tid tyvärr. Jag trodde knappt såna här resor var möjliga, men jag har blivit motbevisad! Jag kan absolut tänka mig att åka igen om jag får chansen. Ska dock komma ihåg raggsockorna nästa gång!
/Franciska H

Ett perfekt sätt att resa om man vill uppleva länderna och inte bara turistorterna. Man kan ta sig dit andra turister inte åker med 4x4 bilarna och man får vara med om allt möjligt.
/Madeleine L, 3 Etapper

Min andra Afrika-safari i 4-hjulsdriven bil. Den första med Landrover+släp, genom Sahara. Det har skilt en hel del på resorna, p.g.a. var dom gått. Denna resan gav mycket rolig sand körning och mycket vilt i Chobe Nationalpark. Viktoriafallen och river-raftingen var andra höjdpunkter. Reseledarna var kanonbra, hela tiden glada och possitiva. Resekonceptet är utomordentligt. Gör gärna fler resor om tillfälle ges!
/Berndt-Erik B

Bra sätt att resa om man vill se mycket av länderna och inte bara ett litet turistställe. Intressant och bättre än andra.
/Christoffer J, 3 Etapper

Roligt och avslappnat att resa med er. Lätt att känna sig delaktig i gruppen trots att jag hoppade in senare. Är dock synd att ni, Ronnie och Lena behöver arbeta så mycket under resan. Skulle varit trevligt att umgås mer med er. Är i stort sätt nöjd. Är ett fantastiskt sätt att resa på och att träffa nya vänner, ses i höst igen. Tack för allt!
/Cajsa C, 2 Etapper

Efter fyra otroligt fantastiska och upplevelserika expeditioner kan jag inte säga något annat än att det är professionellt arrangerat och rekommenderar det varm för alla att göra. Detta sättet att resa på ger en en chans att vara delaktig i själva resandet och få uppleva kulturer och träffa människor man inte kan göra på något annat sätt. Dessutom är Ronnie och Lena två oerhört erfarna och öppetsinnade, lättsamma människor som gör resan till ett riktigt äventyr som ger stunder att minnas resten av livet. Jag kommer definitivt resa med dem igen.
/Robert A, 4 Etapper

Spännande sätt att resa på, dagarna har gått både fort och långsamt på samma gång. Kommer nog - jävlar i min låda- sakna att bajsa i skogen.
Tack för tiden och turen!
/Jonna

När jag bokade resan med 4x4 Expedition Sweden så hade jag höga förväntningar. Alla dessa förväntningar besannades plus mycket mer. Jag har sett mer natur o kultur av Afrika än jag hoppats på o har även träffat männsikor o vänner att imponeras av. Att spela fotboll i Lesotho med lokalbefolkingen, att ha en vild elefant en meter från bilen och alla stunder när man satt sig på campingstolarna ute i bushen och pratat igenom dagen med alla nya intryck, det har gjort den här resan till av de bästa minnerna i mitt liv! TACK!!!
/Veronica F

Den överlägset bästa resan jag nånsin gjort! Definitivt ett minne för livet. Tack! Ni är underbara.
/Susanna P

Ett härligt sätt att resa. Man kommer ofta ifrån de stora vägarna och kommer till byar och områden som ligger mer avsides. Och bushcamping är riktigt kul!
/Christer B, 3 Etapper

Ett underbart sätt att resa. Långt från stress, klockslag och måsten. Det är extra kul när inte allt är planerat och man tar det lite som det kommer. Tack för en fantastik upplevelse!
/Sandra C

Vår resa med 4x4 Expedition har varit ett perfekt sätt att komma bort från turist-stråken och charterhysterin. Resan har tagit en närmare landet och folken och upplvelserna har blivit mer genuina. Tack för en grymt trevlig resa och ett minne för livet!
/Gabriel J

När jag tittar på kartan över alla ställen vi varit kan jag knappt tro att det har hänt. De här 900 milen har gått så fort och smidigt och det har bara rullat på. Lena och Ronnie är coola, tålmodiga och perfekta för sitt jobb. Jag instämmer i Gabriels inlägg, detta är verkligen ett minne för livet. Bäst var byarna, bushcamping och möjligheten att stanna när som och prata med folk.
Stor kram!
/Anna N

En unik resa och unika möjligheter, helt fantastiskt sätt att resa på!!!
/ Rickard R, 2 Etapper

En underbar och otrolig resa med helt suveräna ledare som har koll på läget. En resa som finns med oss både mentalt och i själen!
/Eva H

Ett härligt initiativ till ett alternativt sätt att resa. Roligt att det finns människor som ni, som vågar er ut ur er komfortzon och dessutom erbjuder andra möjlighet att följa med. Ni gör det omöjliga möjligt, en syn på livet jag kommer bära med mig till 100% hädanefter. Inte sista gången jag åker med er. Lycka till!
/Helenah G

4x4 expedition och Ronnie och Lena säljer inte en resa utan en upplevelse och ett minne för livet. Sättet att resa som en grupp och uppleva nya saker varje dag gör allting till ett äventyr, och jag hoppas få chansen att göra om det.
/Christel W

Jag instämmer i allt och tycker att ni är härliga ledare och vill gärna vara med på en resa till. Lycka till och ha det bra!
/Bengt S, 3 Etapper

Kontakt och information

Kontakta oss vid frågor eller för att lämna intresseanmälan.

Mer information om våra resor

Vanliga frågor och svar

Passar det här dig?

Om oss

Hur det hela startade

Om expeditionsbilarna

Följ vår pågående expedition på bloggen!

Länkar till våra vänner:

www.unurban.no Följ ett norkst overland par på deras resa genom Amerika och Afrika.

Nyttiga länkar:
Wikitravel

Klimat i olika länder

Utrikesdepartementet
CIA
Motormännen
ADAC drivmedelspriser i Europa
Drivmedelspriser i världen

4wd länkar:

Patrol 4x4
IH Mud

4x4 Sweden Offroad

 

Samarbetspartners:

4x4 Offroad

Är du ute efter offroad eller expeditionutrustning till din bil?

Vi säljer samma produkter som vi hårdtestar på våra expeditionsbilar.