Yekaterinburg, Ryssland

Denna dag bjöd på lite annorlunda utmaningar.
Vi tog frukost alldeles vid en stor åker där 3st skördetröskor stod parkerade. Det visade sig att det var en gubbe i en av skördetröskorna. Det var en man från Uzbekistan som sovit där under natten för att vakta maskinerna.
Sen stannade en motorcykel, en norrman som gjort ungefär en liknande resa som vi till Mongoliet! 🙂
Vi upptäcker även att generatorn på en av bilarna inte laddar som den ska, men det löser vi enkelt och byter denmot en medhavd.

Vi åker vidare och blir stannad av en halvkorrupt polis men givetvis ger vi han inga pengar.

Oljud i ena bilens bakformar indikerade utslitna belägg – Två slitage grejer på en och samma dag! Men detta löste sig på ett roligt sätt.
Det kom fram massa vänliga människor som ville hjälpa oss. En gammal dam kom 2 gånger och försökte säga något till oss på ryska som vi inte förstod. När hon kom 3:e gången hade hon två mekaniker med sig. Jätte snällt, vi förklara att det inte var några problem och att Ronnie är bilmekaniker. Folk tjoar och hejar från balkonger och bilar, väldigt trevligt.

Bommarna stängs över järnvägsgången. Ett långt tåg fullt med pansarvagnar och övriga militärfordon passerar. På väg till Ukraina?
Vi han knappt snacka klart om tåget innan det kom en polis utspringandes till vägen med en batong i högsta hugg. Det gick smidigt även denna gång och vi rullar vidare till Yekaterinburg där vi käkar på mysig källar restaurang och stannar för natten.

image

image

image

image

August 7, 2015 • Posted in: Expedition Centralasien, Mongliet

Leave a Reply