Altai Republiken, Ryssland

Vi tar en sovmorgon följt av en skön frukost i solen vid bushcampen. Kör en gemensam planering för Ryssland innan vi rullar iväg.
Nu bullar det upp sig mäktiga berg som under dagen förändras från bruna torra till gröna bördiga. Kör upp på ett berg och får en fantastisk lunch vy.

Stannar i en by och provianterar och försöker jaga runt efter olja till en service av bilarna.

Efter tre besök i olika små butiker har vi hittat tillräckligt med kvalitetsolja för att göra olje och filterbyte. Fick oljetips, eller rättare sagt varningar om vissa ryska oljor av några andra Patrol-ägare.

Lagom till att vi börjat lossa bottenpluggar och filter drar det in ett oväder. Det blåser riktigt kraftiga vindbyar, rena sandstormen under bilarna! Vi lyckas hålla sanden borta från känsliga bildelar men inte från våra ögon. Och oljestrålarna blåser all världens väg, på halva underredet, på parkeringen och framförallt på oss!
Regnet var minsta bekymret. Och lagom till arbetet var klart så var så klart även ovädret det. Kladdigt men humöret var på topp och vi fick gjort det:-)

Hittar en kanon bushcamp alldeles vid floden omgärdade av bergen. Bestiger ett som var betydligt brantare och större än vi trodde innan det är läggdags. Kul!

image

image

image

image

image

image

image

July 30, 2015 • Posted in: Expedition Centralasien, Mongliet

Leave a Reply