8 Jan, Norra Etiopien.

Det är en dammig och skumpig dag idag. På vägen upp i bergen är det folk överallt och vi väcker stort intresse framförallt bland barnen som kommer springandes från alla håll och kanter. Så gott som alla är jätte glada och vinkar som bara den, men ett par av barnen kastade sten på våra bilar utan anledning. Ingen aning om varför, de verkade inte arga, konstigt!

GPS:en står på 3000 meter över havet när vi dukar upp lunchen vid Simien Mountains. På kvällen drar vi ner till Tim och Kim Village, en liten oas vid Lake Tana. Ett gäng holländare driver denna lodge och överskottet går till att stödja byn. Skönt att duscha. Som de enda camparna bosatte vi oss under ett jätte stort fikon träd. Och fint månsken fick vi också! =)

AsnaUtsiktBarnBilBilDammMansken

January 9, 2012 • Posted in: 05 Etiopien, Expedition Sverige - Östafrika - Sydafrika 2011-2012

3 Responses to “8 Jan, Norra Etiopien.”

 1. Tobias Gustavsson - January 9, 2012

  Dessa stenkastande ungar.. Förstår inte hur det kommer sig att alla västerlänningar som passerr genom området verkar stöta på dem.

  Kul att följa er resa f.ö.! Jag ska börja plugga arabiska i höst men tills dess tänkte jag komma iväg åtminstone 5 månader på cykeln, hörhoppningsvis iaf en bit in i Afrika.

 2. John Wikström - January 9, 2012

  Hej hej…
  Jag ser att ni har det bra! Det är inte så långt kvar nu. Jag längtar extremt mycket. Jag kollar er blogg varje dag för att se vad ni har för er! 🙂

 3. admin - January 10, 2012

  Arabiska… det var lite annorlunda men det vore himla kul att kunna så man vet vad det säger vid gränserna 🙂

  Bra du följer oss, vi ses snart!

  /Lena

Leave a Reply